Pénzre váltható tudás projektnapok

A program előző évi sikerén felbuzdulva 2018-ban újra pénzügyi projektnapokat tartott középiskolásoknak a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ az ország hét középiskolájában.

A program első felében interaktív tréningeken vehettek részt a 10-11. évfolyamos diákok, ahol a pénzügyi tervezésről mélyíthették el ismereteiket gyakorlatias formában.  Az Alapítvány által felkészített szaktanárok 20-25 fős csoportokban ébresztették rá a fiatalokat, hogy mennyibe kerül például egy jogosítvány megszerzése vagy egy félév a felsőoktatásban.

Ezt követően Garami Gábor rádiós műsorvezető moderálásával pódiumbeszélgetés következett, ahol a magyar jégkorong válogatott játékosai mellett ismert zenész, színművész vendégek meséltek pénzügyi szokásaikról, tapasztalataikról. Rajtuk kívül minden iskolát egy véleményvezér diák és egy sikeres volt diák is képviselt, akik szintén bekapcsolódtak az interaktív pódiumbeszélgetésbe. A projektnapot mindenütt egy „kvíz show” zárta: a 15 kérdésből álló digitális tudáspróbán a diákok 50-300 ezer forint közötti összeget nyerhettek iskolájuk alapítványának. A 2017-ben hat, 2018-ban pedig újabb hét középiskolában megrendezett programsorozat szándéka, hogy a diákok átfogó képet kapjanak a pénzügyi tudatosság fontosságáról és arról, hogyan szerezhetnek érdekesen és érthetően jártasságot a mindennapi élet pénzügyeiben.

„Pénzre váltható tudás 2018” helyszínek és időpontok:

  • május 25. – BGSZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Budapest
  • május 28. – DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Dunaújváros
  • május 31. – GYMSZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Győr
  • június 11. – Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, Nyíregyháza
  • június 12. – DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma, Debrecen
  • június 13. – Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Hatvan
  • június 14. – Dobó István Gimnázium, Eger