Pénzügyi élményiskolánk digitálisan utazik tovább

2020. május 6.
 

A Pénziránytű-BankVelem Program Utazó Iskolája a digitális oktatás idején is aktívan „járja” az országot, természetesen csak az online térben. Az általános iskolák diákjait új, aktuális témákat felölelő pénzügyi élményprogrammal várja a lelkes és felkészült trénercsapat.

A Pénziránytű-BankVelem program Utazó Iskolája 2015 óta járja az ország általános iskoláit és évente 100 intézmény diákjainak játékos pénzügyi neveléséhez járul hozzá. Jelen helyzetben azonban az Utazó Iskola is átköltözött a digitális térbe. A 4-8. évfolyamos diákok számára korosztályonként két programot dolgozott ki az Utazó Iskola trénercsapata, online vásárlás és bankkártyahasználat, valamint bankjegybiztonság témákban.

Az Online vásárlás és bankkártyahasználat című kurzusokon a 6-8. évfolyamos diákok megismerkedhetnek a jelen helyzetben egyre nagyobb teret nyerő online vásárlás szabályaival, előnyeivel és veszélyeivel. A tanórák a gyerekek nyelvén mutatják be, milyen módon lehet tudatosan, megfontoltan használni akár a külföldi webshopokat, streaming oldalak előfizetési felületeit. Mindemellett szó esik a valuta és a deviza közötti különbségekről, az árfolyamok rendszeréről, a biztonságos bankkártyahasználatról és az adatbiztonság szabályairól is.

A 4-5. és a 6-8. évfolyam számára választható Bankjegybiztonság foglalkozásokon a forint bankjegyek kulisszatitkaival ismerkedhetnek meg a diákok. Miből készül a pénz? Milyen biztonsági elemek nehezítik meg a hamisítók dolgát? Miért mondhatjuk el büszkén, hogy Magyarország bankjegyei világszínvonalon is az egyik legbiztonságosabb pénzek? Hogyan tudjuk könnyen mi magunk is megállapítani a bankjegyek valódiságát? A kétszer 45 perces foglalkozásokon csodálatos és látványos technikai világba kalauzoljuk el a gyerekeket az applikációkon, játékokon keresztül, így a pénzügyi oktatás egy egészen izgalmas ágazatába tekinthetnek be a diákok.

A játékos, élményalapú s a digitális oktatást remekül kiegészítő programra az info@bankvelem.hu címen várjuk az érdeklődő iskolák jelentkezését. A részletekről és a technikai feltételekről itt tájékozódhatnak: https://www.pontvelem.hu/utazo-iskola-program