Részvényfutam - Tőzsdejáték középiskolás diákoknak és tanároknak

2017. március 7.
 

2017. március 16-án indul a Pénziránytű Alapítvány és a Budapesti Értéktőzsde közös szervezésében a Részvényfutam – Tőzsdejáték középiskolás diákok és tanáraik számára.

A korábbi években többször nagy sikerrel megrendezett online tőzsdejáték segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok, igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek.

A játékosoknak 2 000 000 forint virtuális tőke áll majd a rendelkezésükre, hogy valós idejű árfolyamadatokat látva kialakíthassák saját portfóliójukat, és a BÉT-en kereskedett értékpapírokat eladhassák és megvehessék. A játékot részletes Tőzsde ABC és tőzsdei kvíz segíti és színesíti.

A játék 4 héten keresztül tart majd, a regisztráció mindenki számára ingyenes.

A játék győztesei a Budapesti Értéktőzsdére tehetnek exkluzív látogatást, de értékes heti nyeremények is várnak a legaktívabb versenyzőkre. A versenyre minden középiskolai diák és tanár regisztrálhat, de a Pénziránytű Iskolahálózat (www.penziranytu.hu/iskolahalozat) jelenlegi, illetve április 12-ig csatlakozó tagjai kiemelt lehetőségekben részesülnek. Kizárólag az iskolahálózathoz tartozó iskolák tanárai számára a Budapesti Értéktőzsde szakemberei felkészítést tartanak március 10-én Budapesten; illetve a hálózati iskolák legjobbjai számára értékes különdíjakat – tárgyi nyereményeket – ajánlott fel a Pénziránytű Alapítvány.

A játék és a regisztráció kezdete: 2017.03.16.

www.bet.hu/reszvenyfutam