Sikeresen zárult a Pénzügyi Foci verseny, amelyet a 2018-as FIFA labdarúgó világbajnokság kapcsán szerveztek

2018.06.11.

– sajtóközlemény –

A Visa (NYSE:V) partnerével, a Pénziránytű Alapítvánnyal a 2018-as FIFA labdarúgó világbajnoksághoz kapcsolódóan szervezett versenyt általános iskolás diákok számára a vállalat online pénzügyi edukációs oldalán. Az online verseny, amelyre 6-8. osztályos általános iskolás diákok nevezhettek, 2018. június 8-án zárult le.

A játék során regisztrált diákok közül a legtöbb pontszámot elért 16 tanuló került be a verseny döntőjébe, amint a Csodák Palotájában rendeztek meg. Minden döntőbe jutott résztvevő foci vébé témájú ajándékot nyert, az első három helyen végzett diákok pedig tableteket kaptak.

A 2018-as FIFA labdarúgó világbajnokság kapcsán megrendezett Pénzügy Foci verseny első három helyezettje (mindhárman 7. osztályos tanulók):

• 1. helyezett: Csákó Tamás, Hajdúhadház, Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda   
• 2. helyezett: Hárai Norbert, Budapest VI. Kerület, Bajza Utcai Általános Iskola
• 3. helyezett: Sipos Máté, Hajdúhadház, Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda

A Visa Pénzügyi Foci játéka 2017 óta érhető el magyar nyelven is. A játék az edutainment kiváló példája: a diákok különböző kategóriában – kezdő (11-14 év), haladó (14-18 év), mester (18+ év) – és akár nemzetközi szinten mérhetik össze tudásukat olyan pénzügyi ismeretekről, mint a megtakarítás, költségvetés készítés, pénzügyi célok meghatározása, a hitelkártya okos használata. A játék mindenki számára ingyenesen elérhető.

Az elmúlt több mint 20 évben a Visa élen jár a pénzügyi tudás fejlesztésében, segítséget nyújt ahhoz, hogy az emberek elsajátítsák, hogyan kell megtervezni saját költségvetésüket, megtakarításaikat és hogy felelősen költekezzenek. Innovatív pénzügyi képzést nyújtunk egyének és közösségek számára világszerte, emellett kormányokkal, bankokkal, kereskedőkkel, iskolákkal és civil szervezetekkel együttműködve fejlesztjük a pénzügyi tudatosságot a világ minden táján. A Visa pénzügyi oktató programjai az utóbbi években több mint 40 millió embert értek el.