Stratégiai együttműködés a Magyar Államkincstárral

2018. március 28.
 

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Államkincstár (MÁK) és a Pénziránytű Alapítvány a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, és a megtakarításokkal, befektetésekkel kapcsolatos ismereteinek bővítése érdekében.

Újabb, a pénzügyi piacokon meghatározó szereppel rendelkező szakmai szervezettel kötött megállapodást az Alapítvány. Már a Magyar Államkincstár is segítséget nyújt abban, hogy a befektetésekkel, azon belül különösen az állampapírokkal kapcsolatban hiteles, szakszerű információt, ismereteket adhasson át az Alapítvány a diákok, és pedagógusaik számára.

A kitűzött cél érdekében a Magyar Államkincstár részt vesz a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi ismeretterjesztő tevékenységében, többek között az oktatási-nevelési programok, a tartalomfejlesztés, a tanárképzés, valamint a Pénz7 rendezvények kivitelezésében.

A kétoldalú együttműködés első lépéseként a Pénziránytű Alapítvány az „Iránytű a pénzügyekhez” című tankönyveivel és ajándékokkal támogatta a Magyar Államkincstár hazai középiskolákba ellátogató JátéKincstár Roadshow-ját, amelynek keretében rendhagyó órák kerültek megtartásra, többek között az Alapítvány iskolahálózatának kiemelt intézményeiben is.

Az együttműködés keretében március 21-én az Alapítvány középiskolai hálózatának tagjai számára rendezett workshop-on a Magyar Államkincstár képviseletében Balatoni Ildikó pénzforgalmi elnökhelyettes tartott előadást az állampapírokról a digitalizáció és a vásárlók szempontjából. Mindemellett az Alapítvány és az ÁKK együttműködésében jelenleg zajló „Befektetések 2018” Kisfilmpályázatra beérkezett pályaművek értékelésében és zsűrizésében is szerepet vállal a MÁK.

Tekintettel arra, hogy az Alapítvány ötéves stratégiai tervében a 2019-es év középpontjában a befektetések állnak, rendkívül fontos, hogy hiteles, szakértői tudással rendelkező partnerekkel tud együttműködni az Alapítvány mind a tartalomfejlesztés, mind pedig az oktatási-nevelési programok megvalósításának vonatkozásában.