A tanév végéig várja az érdeklődőket a Pénziránytű Alapítány e-learning tananyaga

2018. június 6.
 

Már csak napok vannak hátra a tanévből és a diákok gondolatai az utolsó javítások mellett már gyakran a közelgő szünet körül forognak, nem könnyű lekötni a figyelmüket. Erre az időszakra is kiváló lehetőséget nyújt az Alapítvány Pénz7-re fejlesztett e-learning tananyaga, amely a tanév végéig ingyenesen elérhető minden regisztráló számára.

Igazodva a digitális világ nyújtotta lehetőségekhez és a 21. század tempóját felvevő mindennapi szokásokhoz és igényekhez, az Alapítvány - lépést tartva a nemzetközi trendekkel - az idei év Pénzügyi és vállalkozói témahetére különleges e-learning tananyagokkal támogatta a pedagógusokat. Az oktatás modernizációjának egyik sarokköve a tartalmak digitális platformra történő implementálása, amelynek számos előnye lehet, amellett, hogy igazodik a jelenleg iskolás netgeneráció jellemzőihez és igényeihez.

Az e-learning rugalmas rendszere alkalmazkodik a felhasználók életviteléhez és saját időbeosztásához, így megszüntetve a térbeli és időbeli korlátokat. Használatával sokkal szélesebb és színesebb tudásanyagra lehet szert tenni, az infógrafikák, animációk és videók is hozzájárulnak a mélyebb tudás megszerzéséhez. A nyomtatott könyvekkel ellentétben a tartalom könnyen frissíthető és bővíthető, így naprakész és teljeskörű tudásanyag sajátítható el. A felhasználó tevékenységei igény esetén nyomon is követhetőek, amely segíti a tanulás – tanítás folyamatát, és teret enged az egyéni tanulási utaknak is.

Felismerve az e-learning formában rejlő lehetőségeket, az Alapítvány 2018 februárjára a hitelek témakörében jártasságot nyújtó, a tanárok felkészülését és tájékozottságát segítő tananyagot készített, valamint az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolai tankönyvének hitelekkel kapcsolatos fejezeteit is digitalizálta mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára. Az eddigi években a budapesti személyes pedagógus felkészítésen megközelítőleg az ország 100-150 pedagógusa tudott részt venni, ezzel szemben az e-learning rendszerben több, mint 700 pedagógus regisztrált. Az azt igénylő és az előírt követelményeket teljesítő közel 200 tanár számára az Alapítvány tanúsítványt is állított ki a februári felkészítő kurzus elvégzéséről, amelyet az intézményvezető döntése alapján a kötelező továbbképzési keretükbe is beszámíthattak.

A módszertani újítás sikerességét mutatja, hogy a Pénz7 program elégedettségi visszamérése során a pedagógusok több, mint 90 százaléka kiválónak és hasznosnak tartotta a kezdeményezést és a tananyagokat, még azok is, akik saját bevallásuk szerint – digitális bevándorlóként – nehezen barátkoznak meg az IKT eszközök használatával.

Az e-learning anyagok és a kapcsolódó animációs kisfilmek az eddigi regisztrálók és a további érdeklődők számára a nyár végéig továbbra is ingyenesen elérhetők, ezért bíztatunk minden pedagógust és diákot, hogy az utolsó tanítási héten vagy akár a szünidő alatt az esős napokon is fejlesszék játékos, interaktív formában a hitelezés témában meglévő ismereteiket.

A hitelezés témájú tananyagok és tesztek elérhetők: https://elearning.penziranytu.hu/

Segítség az e-learning rendszer használatához: