Történelem tanároknak kínál ingyenes továbbképzéseket a Pénziránytű Alapítvány

2019. június 26.

A történelem tanárok augusztus végén olyan ingyenes, egy napos képzésen vehetnek részt, amely a történelem érettségi gazdasági-pénzügyi témaköreihez nyújt szakmai háttértudást. A képzés az Alapítvány legújabb fejlesztésére, a Történelem és pénzügyek című hiánypótló kiadvány szakmai tartalmára épül, amely a nyár végén kerül a középiskolákba.

Nyáron készül el a Pénziránytű Alapítvány legújabb, a történelem érettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó képességfejlesztő feladatgyűjteménye, amellyel az Alapítvány a történelem tanárok - és rajtuk keresztül az érettségiző diákok - számára kíván segítséget nyújtani. A történelem tanárok régi álma teljesül így, hiszen régóta vágytak egy olyan kiadványra, amellyel megszerezhetik a számukra szükséges háttértudást a témában. A hiánypótló feladatgyűjteményt a Pénziránytű Alapítvány a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően augusztusban minden magyarországi középiskolába, a teljes érettségiző évfolyam és tanáraik részére eljuttatja.

A kiadványhoz kapcsolódóan az Alapítvány, a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete társszervezésével középiskolai történelem tanárok számára augusztus végre egy napos ingyenes képzéseket is meghirdetett, amelynek célja az új kiadvány megismertetése az egyes témakörök feladattípusainak megoldásával, a szükséges háttérismeretek megvilágításával. A képzések elvégzéséről az Alapítvány az intézményvezető döntése alapján a 120 órás továbbképzési kötelezettségbe is beszámítható igazolást állít ki a résztvevők számára.

A képzések időpontja és helyszíne:

Időpont Város Helyszín
2019.08.26. hétfő Budapest ELTE Terfort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma
2019.08.27. kedd Kecskemét Kecskeméti Katona József Gimnázium
2019.08.28. szerda Győr Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
2019.08.29. csütörtök Miskolc Földes Ferenc Gimnázium
2019.08.30. péntek Pécs PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

A képzésekre várják az érdeklődő történelem tanárok jelentkezését a szervezők a következő linken keresztül:

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/kepzes1908