ÚJ LEHETŐSÉGEK A PÉNZÜGYI NEVELÉSBEN

40 órás, akkreditált, ingyenes, blended képzés általános- és középiskolai tanároknak és szakképzésben oktatóknak

A 40 órás blended tanfolyam elérhetővé teszi azokat az ismereteket, melyek a gazdasági-pénzügyi nevelés alapjait képezik, és bemutatják azokat az eszközöket, digitális fejlesztéseket, amelyek segítik az iskolában megvalósuló pénzügyi nevelést.

A 2020-ban módosított Nat. kiemelt fejlesztési feladatként jelölte meg a gazdasági- és pénzügyi nevelést, amely elsősorban nem önálló tantárgyként, hanem tantárgyközi szerepben jelenik meg a köznevelés rendszerében.


Itt a lehetőség, hogy tantárgyakba integrálható, élményalapú, modern gazdasági és módszertani ismereteket szerezzen, így az ön segítségével diákjai gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretekkel gazdagodhassanak.


Miért érdemes eljönnie Önnek is?

• Ingyenes, akkreditált képzés.
• A résztvevőknek a 40 órás OH és IKK által is akkreditált képzés sikeres elvégzéséről a köznevelési, illetve szakképzési továbbképzési kötelezettségbe is beszámítható tanúsítványt adunk.
• Blended képzés: 20 kontaktóra (országos képzési helyszíneinken, illetve ha a pandémiás helyzet indokolja online), 20 óra egyéni, de online tréneri konzultációs lehetőséggel támogatott tanulás.
• Átfogó, gyakorlatias pénzügyi ismeretek, melyekkel ön is magabiztosabban intézi majd mindennapi pénzügyeit.

A képzés felépítése és tematikája:

A képzés négy 10 órás tanulási részből áll, így összesen 40 órából épül fel. Az első, tréner által vezetett 10 órás kurzust (személyes jelenléttel egy nap, pandémia esetén online 2x5 óra), egy az e-learning rendszerünkkel támogatott, szintén 10 órás önálló tanulási időszak követ, majd egy újabb 10 órás, csoportos, tréner által vezetett, jelenléten alapuló kurzus, végül egy önálló újabb 10 órás e-learning időszak következik. A kurzust 2 db záróteszttel és egy kidolgozott, benyújtott óratervvel, illetve foglalkozási tervvel teljesíthetik a résztvevők.

4x10 óra:
• 10 kontaktóra (egy nap, vagy online 2 egymást követő napon 2 x 5 tanóra)
• 10 óra egyéni tanulás (az egyéni feladatok elvégzésére 2 hét áll rendelkezésre; egyszeri, csoportos, 60 perces online konzultációs lehetőség)
• 10 kontaktóra ( egy nap, vagy online 2 egymást követő napon 2 x 5 tanóra)
• 10 óra egyéni tanulás és a zárófeladat elkészítése (ezeket az utolsó kontakt foglalkozást követő 10 napon belül kell teljesíteni; ebben az időtartamban is egyszeri csoportos 60 perces online konzultációs lehetőség)

A képzés kontaktórái alapvetően országszerte több helyszínen, partneriskoláinkban személyes részvétellel, de ha a járványügyi előírások indokolják, online formában, Zoom platformon valósulnak meg. A kontaktórákon tréneri előadás, csoportmunka (döntési játék, esettanulmányok, adatgyűjtés és elemzés) valamint interaktív egyéni feladatok, kvízek, játékok biztosítják a gyakorlatias ismeretszerzést.

A blended képzési formában az önálló tanulási szakaszokat e-learning rendszerünk támogatja.

A továbbképzés foglalkozik a család (háztartások) gazdálkodásával: költségvetés, pénzügyek, hitelfelvétel, befektetések, biztosítások; a kapcsolódó pénzügyi intézményekkel, a nemzetgazdasággal (az állam szerepével), a fenntarthatóság kérdéskörével. Az egyes témák feldolgozása egyesíti az elméleti ismeretek és a gyakorlati alkalmazás követelményét.
A képzésen a tanórai és tanórán kívüli, valamint a hagyományos és digitális munkarendbeli alkalmazási lehetőségekre is fordítunk időt.
A tanfolyam során a bemutatott új ismeretek megértését folyamatos oktatói-résztvevői visszajelzésekkel ellenőrizzük, de az egyes témákhoz kapcsolódó csoportmunkában végzett esettanulmányok, esetjátékok kiértékelése is biztosítja az ellenőrzést, visszajelzést. Az e-learning tanulás során önellenőrző tesztek és a megértést segítő animációk, videók támogatják az önálló és eredményes munkát. Az e-elarning rendszer alkalmas a résztvevők haladásának távellenőrzésére, de a kontaktórákon kívül két alkalommal online konzultációs lehetőséget is biztosítunk.

A tanúsítvány megszerzésének feltételei

1.) 2 db folyamatba épített, egyenként 15 kérdéses záróteszt kitöltése az e-learning rendszerben (egyenként min. 70% szinten). A tesztek a továbbképzés egyes részegységeinek tartalmához arányosan igazodó összesen 15-15 db igaz - hamis állításból és feleletválasztó kérdésből állnak.
2.) a képzést követően 10 napon belül benyújtandó óraterv/foglalkozási terv elkészítése (min. 81% szinten)
3.) Részvétel az online kontakt órák minimum 90 %-án (18 óra).

Ha a két folyamatba épített záróteszt eredménye legalább 93 %-os (összesen mindössze két hibát tartalmaz) és az óraterv minősítése kiváló (85-100%), akkor az OH tanúsítványon a kiválóan teljesítette minősítés szerepel.

 

További információ a 40 órás képzésekről: Szigeti Zsuzsa:  szigeti.zsuzsa@penziranytu.hu; kepzes@penziranytu.hu

AKTUÁLIS KÉPZÉSEK:

A 2023-2024-es tanévben tervezett, személyes kontakt foglalkozásokkal megvalósuló képzések helyszínei és időpontjai:

SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE:

- Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium- Pénziránytű Bázisiskola (2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

  Személyes kontakt foglalkozások: 2023. november 24. péntek és december 8. péntek; 9-18h

  Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2023novemberDunaujvaros

  Jelentkezési határidő: 2023. november 5.

- Budapesti Gazdasági SZC Budai Technikum - Pénziránytű Bázisiskola  (1126 Budapest, Márvány u.32.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

  Személyes kontakt foglalkozások: 2024. február 9. péntek és február 23. péntek; 9-18h

  Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024februarBudapest-Budai

  Jelentkezési határidő: 2024. január 21.

- Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum -Pénziránytű Bázisiskola (4026 Debrecen, Piac u. 8.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

  Személyes kontakt foglalkozások: 2024. március 4. hétfő és március 18. hétfő; 9-18h7

  Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024marciusDebrecen

  Jelentkezési határidő: 2024. február 12.

- Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum - Pénziránytű Bázisiskola (8200 Veszprém,Csap u.9.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

 Személyes kontakt foglalkozások: 2024. április 12. péntek és április 26. péntek; 9-18h

 Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024aprilisVeszprem

 Jelentkezési határidő: 2024. március 24.

- Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum - Pénziránytű Bázisiskola  (9024 Győr, Bem tér 20-22.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

Személyes kontakt foglalkozások: 2024. június 7. péntek és június 21. péntek: 9-18h

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024juniusGyr

Jelentkezési határidő: 2024. május 12.

ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE:

- Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum - Pénziránytű Bázisiskola  (7400 Kaposvár, Szent Imre u.2.) - ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE! 

 Személyes kontakt foglalkozások: 2024. január 19. péntek és február 2. péntek; 9-18h

 Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024janurKaposvar

 Jelentkezési határidő: 2023. december 31.

- Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda - Pénziránytű Bázisiskola (5310 Kisújszállás, Széchenyi út 4.) - ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉR

Személyes kontakt foglalkozások: 2024. március 8. péntek és március 22. péntek; 9-18h

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024marciusKisujszallas

Jelentkezési határidő: 2024. február 18.

- Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum - Pénziránytű Bázisiskola (1106 Budapest, Gyakorló u.21-23.) - ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉR

Személyes kontakt foglalkozások: 2024. május 17. péntek és május 31. péntek; 9-18h

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/UJLEH2024majusBudapest

Jelentkezési határidő: 2024. április 28.

 

            LEZÁRULT KÉPZÉSEK:

SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE:

- Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum - Pénziránytű Bázisiskola ( 6720 Szeged, Stefánia 14.) - SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓK RÉSZÉRE!

  Személyes kontakt foglalkozások: 2023. október 13. péntek és október 27. péntek; 9-18h

ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE:

- Bajai Szentistváni Általános Iskola  (6503 Baja, Dózsa György út 131/a) - ÁLTALÁNOS ISKOLAI ÉS GIMNÁZIUMI  PEDAGÓGUSOK RÉSZÉRE!

Személyes kontakt foglalkozások: 2023. szeptember 22. péntek és október 6. péntek; 9-18h