Újabb korszerű digitális támogatás az iskolai pénzügyi neveléshez

A Pénziránytű Alapítvány komplex e-learning tananyaggal segíti a középiskolai oktatást

– sajtóközlemény –

Budapest, 2018. szeptember 6. A Pénziránytű Alapítvány oktatási tartalomfejlesztési és digitális stratégiájával összhangban újabb modern eszközzel támogatja az iskolai keretek között zajló pénzügyi ismeretterjesztést. A most induló tanévben a pénzügyi-gazdasági ismeretek már e-learning tananyag formájában is elsajátíthatók.

A Pénziránytű Alapítvány innovatív tankönyvfejlesztési tevékenységének köszönhetően szeptembertől már több mint 200 ezer diák tanulhat az Alapítvány pénzügyi-gazdasági tankönyveiből. Az „Iránytű a pénzügyekhez" című középiskolai tankönyv volt az első a pénzügyi-gazdasági tankönyvek sorában, mely hiánypótló eszközként szolgál a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelező Pénzügyi és vállalkozási ismeretek című tantárgy tanítása során. A digitalizáció kihívásainak is megfelelve most egy további lehetőséggel támogatja az Alapítvány a tantárgy tanítását, a kerettantervvel teljesen összehangolva.

A 2018/2019-es tanévtől kezdve a hagyományos tankönyv mellett ingyenesen elérhető e-learning tananyag is rendelkezésre áll. A 21. század lehetőségeit kihasználva és a korosztály igényeit figyelembe véve a tantárgy tantervéhez igazodó fejezetek egy online keretrendszerbe kerültek adaptálásra. Az elkészült e-learning platform hozzájárul az élményalapú tanuláshoz, hiszen a már eddig is gyakorlatorientált tananyagot még inkább élvezhetővé, változatossá, és a diákok számára is vonzóvá teszi.

A felhasználók számos interaktív lehetőséggel találkozhatnak: ilyenek a feladatok mellett önellenőrző tesztek, de az oktatóprogramban látványos problémafelvetések, illetve az egyes tananyagrészeket értelmező animációk is szerepelnek. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja, és a pedagógusok számára lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, feltérképezését, tudásának ellenőrzését, mérését.

Az e-learning rendszerbe az alábbi linkeken lehet regisztálni:

Tanári regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar

Diák regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg