Újabb rekordot döntött a Pénzügyi és vállalkozói témahét hazánkban

2018. február 21.
 

Két héttel a jelentkezési határidő előtt közel 1200 általános- és középiskola regisztrált a március 5-9. között megrendezésre kerülő, második éve a tanév rendjében is szereplő PÉNZ7-re. A hazánkban idén negyedik alkalommal megtartott eseménysorozat évről évre több tartalmat és újítást kínál a pénzügyi-gazdasági nevelés elkötelezett pedagógusai számára.

Az idei év pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, míg vállalkozói oldalról az „Üzleti ötlet és együttműködés” témakörét járják körbe az általános-, és középiskolás tanulók. A PÉNZ7 középpontjában álló tanórák három korcsoportot szólítanak meg, az elmúlt évekhez hasonlóan 5-6., 7-8. évfolyamos, illetve középiskolás diákok számára, szakértők bevonásával készítette el a Pénziránytű Alapítvány a hitelekről szóló tananyagokat.

Az Alapítvány korszerű módon 5 órás e-learning tananyaggal is segíti a pedagógusokat a szakmai felkészülésben annak érdekében, hogy a tanórák megtartásához szükséges háttértudásukat fejleszthessék. A felkészítő anyag a PÉNZ7-re regisztrált tanárok számára február 12-től, külön regisztráció után érhető el a https://elearning.penziranytu.hu/  oldalon. Egy hét alatt már több, mint 400 tanár élt az ingyenes felkészülési lehetőséggel, amelynek keretében a próbaórákról készült videófelvételek mellett a hitelezés témájában készült animációs kisfilmeket is megtekinthették, illetve használhatják majd óráik színesítéseként.

Minden pedagógusnak, aki 2018. február 12. és március 9. között legalább 5 tanórányi időt eltölt az e-learning rendszerben és kitölti a záró tesztet, a kurzus elvégzéséről igazolást kaphat, amely az intézményvezető döntése alapján beszámítható a hétévente teljesítendő 120 órás továbbképzési kötelezettségbe.

A középiskolás diákok számára pedig ugyancsak az e-learninges rendszerben február 26-tól regisztráció után, ingyenesen megtalálhatóak az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv hitelezéssel foglalkozó leckéi is, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a témakör még alaposabb, önálló elsajátításához.

A pedagógusok felkészítését szintén rendhagyó módon, élő, webes előadások segítették január 30-án, február 6-án és 13-án, amelyek során az előzetesen regisztrált tanárok megismerkedhettek a PÉNZ7 tanórákon alkalmazható IKT eszközök használatával, az önálló tanári felkészítést segítő, és a diákoknak szóló tananyagot tartalmazó e-learning rendszer használatával, a korosztályos tananyagok tartalmával, és a banki önkéntesek lehetséges szerepével a tanórákon.

Amennyiben valaki lemaradt az élő felkészítésről, a webináriumok rögzített változatát a https://www.youtube.com/channel/UCZcYIpU_fMdyPr__cvwIvUA csatornán szabadon megtekintheti. Az új megoldás népszerűségét bizonyítja, hogy az e-learning rendszer használatáról szóló felkészítést már több, mint 500 pedagógus nézte meg.

A PÉNZ7-re egészen március 4. éjfélig lehet regisztrálni, még nem késő jelentkezni és részt venni az évről évre népszerűbb programsorozatban.