Boldog születésnapot, Forint! – diákverseny értékes nyereményekkel

2021. augusztus 23.
 

1946. augusztus 1-jén megszületett az új magyar hivatalos fizetőeszköz, a forint, amely a hiperinfláció sújtotta pengőt váltotta fel. A jubileumi évforduló alkalmából nagyszabású kvízjátékot indít Forint Hősök Tere címmel a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, valamint a Pénziránytű Alapítvány.

A forint 75. születésnapján induló kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszköz címleteivel, a biztonságos pénzkezeléssel és néhány pénztörténeti érdekességgel ismerteti meg a vállalkozó kedvű diákokat. A középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt verseny első, augusztusi fordulójának fókuszában az ötforintos érme áll, 2022 júliusában pedig majd a 20.000 Ft-os bankjeggyel zárul a verseny. Egy éven keresztül minden hónapban újabb címlet, újabb pénzügyi témakör és újabb 15 kérdés várja a játszani és tanulni vágyó fiatalokat.

A forintcímletek mellett tehát a diákok a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos kérdésekre válaszolva is gyűjthetik a pontokat, melyekkel nemcsak ismeretekre, de értékes nyereményekre is szert tehetnek. A kvízjátékhoz csatlakozó diákok közül 1000 szerencsés fiatalt vásárlási utalványok, elektromos rollerek, okosórák várják, de akár MacBook Air, iPad pro és iPhone 11 is lehet a jutalma a kitartó, minden havi kvízt kitöltő diákoknak.

A kvízek regisztráció után egyszer tölthetők ki, s havonta, valamint a játék végén a legtöbb kérdésre helyesen válaszoló diákok nyerhetik meg az értékes ajándékok egyikét. Pontegyezőség esetén a fődíjak nyerteseit sorsolással választják ki a szervezők.

Az augusztus 23-án induló Forint Hősök tere kvízjáték részletes szabályzata és az első kvízkérdéssor a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány honlapjáról is elérhető: https://forint75.penziranytu.hu/