Gratulálunk a 2021/2022. tanév kiemelt pénziránytű iskoláinak

2021. május 27.
 

Idén aktivitási verseny keretében dőlt el, mely intézmények viselhetik a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2021/2022-es tanévben. Egész éves pénzügyi tudatosságot fejlesztő oktató munkájukat figyelembe véve 9 intézménynek ítéltük oda a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó alapítványi támogatást.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében. A Pénziránytű Alapítvány középiskolai iskolahálózata számára idén már negyedik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét, mely ebben a tanévben nem pályázat útján talált gazdára, hanem a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb hálózati iskoláknak ítéltük oda. A cím a 2021/2022-es tanévre szól, s az iskolánként kapható 150.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzés céljára.

Számtalan lehetőség, a sok kicsi sokra ment

A Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyeréséhez nem kellett mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több Pénziránytű Alapítvány által kezdeményezett, meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, s gyűjteni az aktivitáspontokat 2020. szeptember 1. és 2021 május 14. között. Pontokat lehetett szerezni e-learning tananyagunk használatával, a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéthez csatlakozással, de akár legújabb fejlesztésű Zöldiránytű applikációnk letöltésével is. Pontokkal háláltuk meg azt is, ha segítettek a pénzügyi kultúra és a Pénziránytű Alapítvány jóhírének, programjainak terjesztésében is, például képzési résztvevők szervezésével, új iskolahálózati tagok toborzásával vagy programjaink megosztásával az iskola közösségi média oldalain.

Kilenc Kiemelt Pénziránytű Iskola és két különdíj

A tanév során minden meghirdetett programunkhoz közöltük az iskolahálózati versenyben megszerezhető pontszámokat, s rögzítettük az iskolai aktivitásokat. A május 14-ét követő összesítés alapján végül az alábbi 9, egész évben aktív intézménynek adományoztuk a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó támogatást:
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Tóth Árpád Gimnázium
• Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium
• Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola
• Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
• Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium
• Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium
• Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Technikum

Két további iskola különdíjban részesült és intézményenként 100.000 Ft-os támogatást nyert: a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium a „Legaktívabb új Pénziránytű Iskolahálózati tag” különdíjat kapta, a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiuma pedig „Social Media” különdíjban részesült.

Reményeink szerint a következő tanévben már személyes jelenléttel is gratulálhatunk iskolahálózatunk legaktívabb iskoláinak! Ezúton is köszönjük a díjazott intézménynek és minden tagiskolánknak, hogy a különleges helyzet ellenére is aktívan részt vettek programjainkon!