Gratulálunk a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj nyerteseinek!

2023. október 9.
 

Negyedik alkalommal adták át a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjakat a Pénzügyminisztériumban. Örömmel tölt el bennünket, hogy a díjazottak között olyan diákokat és pedagógusokat köszönthetünk, akik aktívan részt vesznek a Pénziránytű Alapítvány által szervezett, illetve támogatott programokban.

Ebben a tanévben három diák, négy pedagógus és egy iskola érdemelte ki az elismerést

Gratulálunk Dudás Eszternek, a budapesti Sylvester János Református Gimnázium és Technikum tanulójának, akinek vezetésével az "Adócsalók" csapat eljutott országos BankCode versenyünk középdöntőjéig.

Erdei Márk a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja, aki többek között a PÉNZ7 játékos tanulmányi programjainak tervezésben jeleskedett iskolájában.

Kiss Botond Attila a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanulója. A 2023. évi BankCode országos középiskolás pénzügyi tanulmányi versenyünkön 1. helyezést elérő „Pénzt vagy életet” csapatkapitányaként bizonyította rátermettségét. Emellett a 2022. évi ZsetOn verseny középdöntőjében is sikeresen szerepelt.

Szívből gratulálunk a nagyszerű eredményeket felmutató pedagógusoknak is!

Bihari Sándornéra, a sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium közgazdász tanárára mindig számíthatunk, ha a Pénziránytű Alapítvány programjainak népszerűsítése a cél. Aktívan részt vesz a PÉNZ7 programsorozaton, Pénziránytű projektnapot szervezett iskolájában, diákjai pedig a 2022-es BankCode versenyen az előkelő országos 2. helyet érték el.

Burger Angéla Erzsébet, a debreceni Gönczy Pál Általános Iskola tanára, aki évek óta aktív résztvevője a Pénziránytű Tanárkluboknak és online workshopjainknak, rutinos felhasználója e-learning portálunknak, és iskolájában a pénzügyi tudatosság fejlesztésében és a PÉNZ7 népszerűsítésében is minden évben aktívan részt vesz.

Katona Miklós Ottó már nyugdíjas pedagógus, de a 2023-as BankCode versenyen a négy általa mentorált csapatból kettő is bejutott a középdöntőbe. A Nagy Diák Pénzügyes Teszten - az iskola kis tanulói létszáma ellenére - országos 4. helyen végzett a legtöbb diákot mentoráló kategóriában.

Köszönjük szépen Kulcsár Editnek, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárának munkáját is, hiszen többek között a PÉNZ7 programsorozat keretében minden évben hozzájárul diákjai pénzügyi tudatosságának fejlesztéséhez.

Az általános vagy középfokú iskola kategóriában a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium részére adott át elismerést Varga Mihály pénzügyminiszter és Tóth Tibor makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Köszönjük szépen minden díjazottnak, hogy aktívan hozzájárulnak a pénzügyi tudatosság eredményes fejlesztéséhez!

(Fotó: kormany.hu)