Indulnak a Pénz7-es tanári felkészítések

2016. február 12.

Hamarosan indulnak az idei Pénz7 programsorozathoz csatlakozó iskolák pedagógusai számára szervezett, ingyenes felkészítő képzések. A kurzusokon a tanárok minden szükséges információt megkaphatnak a Pénz7 rendhagyó, pénzügyi-gazdasági témájú tanóráinak megtartásához.

A nagy sikerű tavalyi rendezvényt követően hazánkban idén második alkalommal megrendezésre kerülő Pénz7 rendezvénysorozat középpontjában a csatlakozó iskolákban megvalósuló, hétköznapi pénzügyekkel kapcsolatos, rendhagyó tanórák állnak. Az órák megtartásához a Pénz7 szervezői nem csak egy külön erre a célra – tapasztalt szakpedagógusok által – megalkotott, korosztályi sajátosságokhoz illeszkedő tananyagot bocsátanak az iskolák és a tanárok rendelkezésére, de segítséget nyújtanak a téma oktatására való felkészülésben is. Bár a tanórák megtartására a tanárok egyénileg is felkészülhetnek, a kurzusokon való részvétel egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi az anyag megismerését. A szervezett felkészítésre február 15-én, 12.00-ig lehet jelentkezni a Pénz7 weboldalán.

A képzésekre két külön napon, február 16-án, illetve február 17-én kerül sor, összesen 3*45 perces kurzusok keretében. A felkészítés alapvetően két részből áll: a pedagógusok részt vesznek egy, az általuk oktatott korosztály tananyagát bemutató kurzuson és egy másik, korcsoporttól független, a Pénz7 témájával, a pénzügyi tervezéssel és a megtakarításokkal kapcsolatos képzésen.

A tanórák megtartásához szükséges óratervek és tanári útmutatók letölthető formában elérhetőek ezen az oldalon, és a képzések után pár nappal ugyanitt lehet majd megtekinteni az egyes korcsoportokra vonatkozó módszertani felkészítő előadásokat is.