ISKOLAI PROGRAMOK

2016. augusztus 30.

Aktualitások

Általános iskolásoknak

2016. július 8.
 

A tavalyi eredményekre tekintettel, idén július 4. és 8. között ismét megnyitotta kapuit a halmozottan hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását és pénzügyi ismereteik bővítését célzó, tiszaroffi nyári tábor. A Pénziránytű Alapítvány támogatásával, a Tiszaroffi Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány szervezésében megvalósuló táborban idén is közel nyolcvan nehéz körülmények közt élő diák tanulhatott játszva, nyaralás közben a pénz felelős kezeléséről.

2016. június 23.
 

A nagy érdeklődés mellett zajló középiskolás pedagógus-továbbképzési program mellett alapítványunk a következő tanévben általános iskolás tanárok számára is elindítja pénzügyi-gazdasági képzéseit. A hivatalos akkreditációt nemrég elnyert program révén ősztől az 5-8. osztályokban tanító pedagógusok is szakszerű felkészítést kaphatnak a gazdasági és pénzügyi témák oktatásához.

2016. május 12.
 

Lezárult az idén második alkalommal, a Pénz7 záróeseményeként megrendezett BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny, melynek döntőjét és díjkiosztóját május 11-én tartották a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

Középiskolásoknak

2016. június 6.
 

A Pénziránytű Alapítvány 2016. április 28-án, az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolai tankönyv ünnepélyes bemutatójának keretein belül részletesen ismertette a szakmai közönséggel a tananyag felépítését, alkalmazási lehetőségeit és céljait. „Bár ez a mű középiskolai tankönyv formájában született meg, de fellapozva rögtön kiderül, hogy a kötetet nemcsak az iskolások, de kortalanul, bárki élvezettel és haszonnal forgathatja” – mondta a programot megnyitó beszédében Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

2016. április 29.
 

Alapítványunk ünnepélyes keretek között, 2016. április 28-án mutatta be a hazai köznevelés első, középiskolásoknak szánt, egységes logika szerint felépülő pénzügyi-gazdasági tankönyvét. Az iskolai képzés egyik régi hiányosságát pótló, akkreditált tananyag kidolgozása – a 2008-as alapítás óta – a Pénziránytű Alapítvány egyik vágyott célja volt, így a tankönyv megjelenése egyedülálló eredmény mind az alkotók, mind a magyar közoktatás számára. A közel egyéves, intenzív fejlesztőmunka révén megalkotott kötet megjelenése, reményeink szerint, áttörést hozhat a pénzügyi-gazdasági ismeretek hazai oktatásában.

2016. március 3.
 

Hatalmas érdeklődés mellett vette kezdetét a Pénziránytű Alapítvány ez évi középiskolai tanártovábbképzési programja, melynek tanfolyamaira február eleje óta jelentkezhetnek az érdeklődők. A 30 kreditpontos, akkreditált továbbképzésen 2016 folyamán legalább 450 tanár vehet részt, de igény esetén a szervezők az eredetileg tervezettnél több kurzust is indíthatnak, tehát mindenképp érdemes jelentkezni!

Általános iskolásoknak

Alapítványunk több programja is az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését és a korosztály tudatos pénzhasználathoz kötődő szemléletének fejlesztését tűzte ki céljául. Ennek érdekében a kisiskolásokat tanító pedagógusok számára továbbképzési lehetőséget, a tanórákon szabadon felhasználható, ingyenes oktatási anyagokat és számos érdekes programot kínálunk.

 

Belépés

Középiskolásoknak

Az Alapítvány a középiskolai pénzügyi oktatás fejlesztése érdekében létrehozta a Pénziránytű Iskolahálózatot, tanár-továbbképzési programot indított, valamint megalkotta a magyar köznevelési rendszer első pénzügyi-gazdasági tankönyvét, mely – számos egyéb hasznos tartalom mellett – digitális formában ezen az oldalon is elérhető.

Belépés

Pénz7

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európai Pénzhét közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása. A minden év tavaszán megrendezésre kerülő programsorozat fókuszában a pénzügyi témájú tanórák állnak, melyek megtartásához a Pénz7 szervezői minden szükséges feltételt biztosítanak a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák tanárai számára.

 

Belépés

Játékok

Erről az oldalról indíthatóak el honlapunk többszereplős gazdasági játékai, melyek elsősorban azzal a céllal készültek, hogy segítségükkel a diákok tantermi környezetben, oktató vezetése és felügyelete mellett, játszva sajátíthassák el az alapvető pénzügyi ismereteket.

Belépés