Ingyenes részvételi lehetőség az őszi továbbképzéseken

2017. október 19.
 

Az érdeklődő pedagógusoknak most még van lehetősége jelentkezni az októberben és novemberben megrendendezésre kerülő ingyenes, 30 órás akkreditált pénzügyi-gazdasági továbbképzésekre.

Az általános iskolai tanárok a következő helyszíneken megrendezésre kerülő képzésekre tudnak még jelentkezni: Miskolc, Szolnok, Eger, Salgótarján, Budapest, Nyíregyháza. További információ a penziranytu.hu/tanartovabbkepzes-0 oldalon található.

Középiskolában közismereti tárgyakat tanító pedagógusoknak a következő képzésekre van még lehetősége regisztrálni: Nyíregyháza, Miskolc, Budapest, Salgótarján. További információ az időpontokról a penziranytu.hu/tanarkepzes-idopontjai-es-helyszinei oldalon található.

A képzésekre jelentkezni a tovabbkepzes.sulinet.hu/ Képzésszervező oldalon keresztül lehet.

A képzések küldetése, hogy segítse a pedagógusokat a Nemzeti Alaptanterv különböző műveltségterületein belül megjelenő gazdasági és pénzügyi neveléssel, valamint az ehhez kötődő készségek fejlesztésével kapcsolatos feladataik ellátásában, továbbá jól használható módszertani ötleteket is nyújt, ezzel is segítve a résztvevő tanárok gyakorlati munkáját.

A 2016/2017-es tanévben már 321 pedagógus vett részt az általános iskolai pedagógusoknak szóló Pénzügyek a hétköznapokban – a gazdasági, pénzügyi ismeretek tanítási lehetőségei az általános iskola felső tagozatán című képzésen, kiemelkedő elégedettséggel. Az elsősorban nem közgazdász végzettségű tanárok számára meghirdetett „Mindennapi pénzügyeink” – a gazdasági, pénzügyi ismeretek tanítási lehetőségei a középfokú köznevelési intézményekben című képzésen 2015-ősze óta már több, mint 1300-an vettek részt. A továbbképzés célja szerint a történelem, földrajz, matematika, életvitel tanároknak, illetve osztályfőnököknek és lelkes versenyfelkészítőknek segít a tárgyaikban megjelenő gazdasági tartalmakhoz kapcsolódó háttértudásuk megerősítésében, kooperatív és játékos módszerekkel.

Sok szeretettel várunk minden pedagógust a továbbképzéseinken!