Ismét elindult a Pénziránytű-BankVelem Program országos pénzügyi tudáspróbája

2020. január 10.
 

A nemzetközi PÉNZ7 rendezvénysorozat részeként, 6. alkalommal került meghirdetésre a 6 fordulós BankVelem PénzOkos Kupa. Az általános iskola felső tagozatos diákjai számára meghirdetett versenyre 3 fős csapatok regisztrálhatnak a weboldalon, amelyre a regisztrációs időszak kezdetétől, akár a 3. online forduló végéig is van lehetőség. A BankVelem PénzOkos Kupa első három fordulója online kerül lebonyolításra, a megyei elődöntő szintén online, de kötött idejű forduló lesz, melyre a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án kerül sor, a regionális középdöntőket pedig 2020. április 3-án szervezik meg az iskolákban. A döntőbe jutott csapatok a Magyar Nemzeti Bank épületében, egy neves tagokból álló zsűri előtt mérik össze tudásukat az értékes nyereményekért.

A BankVelem PénzOkos Kupa remek alkalom az iskoláknak, tanároknak és csapatoknak egyaránt! A regisztrált csapatok lehetőséget kapnak az elődöntőre való felkészülés során, a versenyen beszámításra kerülő plusz pontok megszerzésére. A plusz pontot érő feladatok a Pénziránytű-BankVelem Program online aktivitásaihoz kapcsolódnak, amelyeket a 3. online forduló végéig, azaz 2020. február 28-ig kell teljesíteniük a csapatok tagjainak. Idén első alkalommal vigaszágas csapatok is lesznek, így minden régióban a két legtöbb pontot gyűjtő csapat, amely nem került tovább egyenes ágon a megyéből, továbbjut a regionális középdöntőbe, tehát összesen 9 csapat versenyezhet majd régiónként.

A pénzügyi tudásversenyen 1,5 millió forint összértékű fődíjakért mérhetik össze a tudásukat a csapatok. A BankVelem PénzOkos Kupára legtöbb csapatot regisztráló, Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózathoz tartozó iskola 100.000,- Ft alapítványi támogatásban részesül. A döntőbe jutott csapatok minden tagja tárgyi ajándékot kap, az első 3 helyezett csapat iskolája pénzdíjazásban részesül, a tagjai pedig iPad-et, laptopot, vagy okostelefont nyerhetnek.
A BankVelem PénzOkos Kupa fordulók időpontjai

Online fordulók

  • 2019. december 11.
  • 2020. január 8.
  • 2020. február 5.

Mindhárom online fordulóra 2020. február 28-ig regisztrálhatnak a csapatok.

Megyei online elődöntő
2020. március 6.

Regionális középdöntő
2020. április 3.

Országos döntő
2020. május 8.

A versenyre a 3 fős csapatoknak itt lehet előzetesen regisztrálni!
Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon.