Kiemelt Pénziránytű Iskola 2018/19

Jelentkezési határidő: 2018. október 10. 16:00

A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek eredményeire építve, az újjászervezett középiskolai iskolahálózata számára 2018. augusztusában második alkalommal hirdeti meg pénzügyi nevelésben kiemelkedő munkát végző intézmények számára a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2018/2019 cím elnyerésének lehetőségét.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címre és az azzal járó célzott programtámogatás elnyerésére olyan magyarországi közoktatási intézmények jelentkezhetnek, akik a Pénziránytű Alapítvány középiskolai iskolahálózatának tagjai, vagy legkésőbb a jelentkezési adatlap benyújtásának határidejéig regisztrálnak és vállalják a kiírásban megfogalmazott feltételeket.

A program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében. A Kiemelt Pénziránytű Iskola cím egy tanévre szól. A cím elnyeréséért a jelentkezőnek vállalnia kell a tanév során egy regionális pénzügyi ismeretterjesztő workshop szervezését (előadások saját és külsős tanárok, 7-14. évfolyamos diákok részére, valamint jó gyakorlatokat megosztó műhelyfoglalkozások/szemináriumok). A workshop szervezhető önállóan vagy más, non-profit köznevelési intézmény programjához kapcsolódóan (pl. pedagógiai napok). A kiírás célja az intézmények közötti együttműködés erősítése, jó gyakorlatok megosztásának biztosítása, diákoknak szóló programok megvalósítása, valamint a Budapest központúság csökkentése.

Nyertesek:

  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziuma
  • Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma
  • Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma
  • Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium
  • Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma

A program részletes felhívása letölthető ITT.

A jelentkezési adatlap letölthető ITT.

A kitöltendő programterv letölthető ITT.

Az előző évi pályázat ITT érhető el.