Kiterjesztett valóság megoldással bővül a Küldetések tankönyv is

2022. április 6.
 

Az előző tanévben nagy sikert aratott, kiterjesztett valóság megoldással kibővített "Iránytű a pénzügyekhez" c. középiskolásoknak szóló tankönyvünk mellett a következő tanévtől már a "Küldetések a pénz világában" c. általános iskolai tankönyv is AR megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. Mindemellett továbbra is rendelhetők a KELLO hivatalos tankönyvlistájából a tantárgyakba integrálható pénzügyi fejezetekkel kibővített, 3-4. osztályosoknak készült matematika, és a 3-4. osztályos környezetismeret munkafüzetek. 

Évről évre egyre több iskola és pedagógus ismeri fel, hogy diákjaiknak hatalmas előnyt jelent, ha az életre készítik fel őket, aminek kikerülhetetlen része a pénzügyek tudatos kezelése. Ebben a tanévben a Pénziránytű Alapítvány már 450.000 ingyenes tankönyvvel és munkafüzettel járult hozzá a hatékony pénzügyi neveléshez, s most újabb fejlesztés teszi még izgalmasabbá a pénzügyi ismeretátadást.

Az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolásoknak szóló tankönyv már idén AR, azaz kiterjesztett valóság megoldásokkal került a tanulók táskájába, a jövő évtől pedig az általános iskolások is élvezhetik a kiterjesztett valóság élményét. A Küldetések a pénz világában című, felső tagozatosoknak készült tankönyv új, 2022-es kiadásában 20 AR logóval ellátott kép várja majd a tanulókat. A mobiltelefonra, tabletre ingyenesen letölthető "AR Books librARy" app segítségével a képek megelevenednek és megtekinthetővé válnak az adott témához kapcsolódó pár perces animációk, magyarázó videók is. Emellett mindkét tankönyv szakmai adattartalmát frissítettük, ezért is érdemes idén a legújabb kiadásokat a KELLO-tól a tankönyvrendelési időszakban megrendelni.

A két ingyenes AR tankönyvön kívül a matematika és a környezetismeret tantárgyakhoz készült munkafüzetek is támogatják a pénzügyi ismeretek iskolai integrációját. A 3-8. osztályosok számára készült újgenerációs matematika munkafüzetekben és a 3-4. osztályos környezetismeret munkafüzetekben minden évfolyamon külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a tanult szaktárgyi ismeretek hogyan hasznosíthatóak a mindennapi pénzügyi döntések világában.

A KELLO hivatalos tankönyvrendelési portálján keresztül az intézmények 2022-ben -az előző évekhez hasonlóan- ingyenesen rendelhetik meg tankönyveinket és munkafüzeteinket.

A mindennapi pénzügyek elengedhetetlen részét képezik azon gyakorlatias ismereteknek, melyeket már iskoláskorban érdemes bevezetni a gyerekeknek. A szakmai és a mindennapi gyakorlatias ismeretek összekapcsolása egyrészt segítheti a tananyag megértését, másrészt hozzájárul a diákok motivációjának növeléséhez is. A szórakoztatva oktató, digitális tartalmakkal kiegészült tankönyvek pedig tovább növelhetik a diákok érdeklődését. Érdemes ezt az erőt a következő tanévben is kihasználni!