Kőszegi diák lett a Zsetonok Bajnoka

2022. március 29.
 

A Jurisich Miklós Gimnázium diákja lett az idei év pénzügyekben legtájékozottabb középiskolása. A Pénzügyminisztérium által szervezett és többek között a Pénziránytű Alapítvány támogatásával megvalósuló ZsetON - Hangolódj a pénzügyekre! országos versenyen középiskolások és egyetemisták mérhették össze pénzügyi tudásukat.

A Pénzügyminisztérium szervezésében, a Magyar Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) valamint a kezdeményezéshez idén először csatlakozott Államadósság Kezelő Központ Zrt. támogatásával megvalósuló ZsetON verseny célja, hogy már a fiatal korosztály rendelkezzen a szükséges pénzügyi ismeretekkel, egyben figyeljenek oda a pénzügyi tudatosságra. A PÉNZ7 kísérőeseményeként zajló játékra egy 16 kérdésből álló online kvízsor kitöltésével lehetett nevezni. A kérdések a hétköznapi pénzügyek minden területét felölelték a családi költségvetéstől a befektetésen, hitelfelvételen át a digitális pénzügyi biztonság témaköréig.

Az előző évekhez hasonlóan idén is két korosztály versenyzői mérhették össze pénzügyi tudásukat. Az egyetemisták versenye két online fordulóból állt, míg a középiskolások online fordulója után a 100 legjobban teljesítő diák jutott a középdöntőbe, majd a pénzügyek terén legjáratosabb tanulók egy látványos döntő keretében mérhették össze tudásukat március 25-én a Pénzügyminisztériumban.

Az izgalmas döntőben végül Kiss Zoltán tanítványa, Gergácz Bálint, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanulója bizonyult pénzügyi kérdések terén a legfelkészültebbnek. A kőszegiek hagyományosan nagyon jól teljesítenek a pénzügyi versenyeken, idén a ZsetOn döntőbe négy jurisichos diák jutott be. Nagy öröm számunkra, hogy a Pénziránytű Alapítvány egyik diáknagykövete, Hidasi Ákos is a döntőben bizonyíthatott, végül a negyedik helyen zárta a versenyt.

A verseny első három helyezettje mindkét korosztályban értékes elektronikai eszközöket, X-boxot, elektromos rollert, okostelefont, laptopot, tabletet nyert. A Pénziránytű Alapítvány külön díjazta középiskolai hálózatának az online fordulók során legeredményesebb tanulóját. Debreceni bázisiskolánk tanulója, Novák Anna, a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum tanulója egy értékes JBL Bluetooth hangszóróval térhetett haza.