Közgazdasági diákolimpia – 30 felvételi többletpont a tét

2021. május 12.
 

Ettől az évtől a Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjében dobogós helyezést elérő diákok 30 többletponttal gazdagodhatnak a szakirányú egyetemi felvételi eljárás során. A január és április között megrendezett hazai diákolimpia legeredményesebb diákjai valamennyien középiskolai hálózatunk tagiskolájában tanulnak. Ők képviselik majd hazánkat a Közgazdasági Diákolimpia csehországi nemzetközi döntőjében, ahol várhatóan 2021 szeptemberében angol nyelven mérkőzhetnek meg cseh, lengyel és szlovák társaikkal.

A Magyar Közgazdasági Társaság szervezésében, a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézete, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, a Pénziránytű Alapítvány és a Budapest Institute of Banking támogatásával megvalósult diákolimpiára országszerte 62 iskolából közel 300 tanuló jelentkezett. A magyar döntő első öt helyezettje képviselheti majd hazánkat a nemzetközi döntőben.

A cseh kezdeményezésre elindított, nemzetközi versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezhettek. A verseny rangját jelzi, hogy a hazai döntő fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Az online verseny kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke köszöntötte a versenyzőket. A legjobb kilenc versenyző a döntőben magasrangú szakmai zsűri előtt adhatott számot tudásáról.

A 2020/2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntőjében Nacsa Flóra, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja győzedelmeskedett. Flórát négy versenytársa, Házi Bálint, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum diákja, Szűcsi Levente, az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulója, Fehér-Kaplár Zsombor, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum diákja, valamint Tolnai Nándor László, a budapesti BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola tanulója kísérheti el a nemzetközi döntőre. Ott pedig a 30 felvételi pluszpont sorsa is eldőlhet.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy mind az öt, a nemzetközi döntőbe jutott diák a Pénziránytű Iskolahálózat tagintézményének tanulója. Ezúton is szívből gratulálunk teljesítményükhöz! jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk a csehországi döntőben!