Már lehet gyűjteni a pontokat a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben

2022. szeptember 14.
 

Ebben a tanévben három kategóriában hirdetjük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2023/2024 cím elnyerésének lehetőségét. Iskolahálózatunk 12 legaktívabb intézményét kívánjuk díjazni, akik iskolánként 350.000 Ft alapítványi támogatásban részesülhetnek a tanév végén.

Kik nyerhetik el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet?

Immár hatodik alkalommal hirdetjük meg a most már általános iskolákkal bővült iskolahálózatunk számára a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A cím és az azzal járó, a 2023/2024-es tanévben felhasználható 350.000 Ft célzott programtámogatás elnyerésére a már tag, illetve a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatába legkésőbb 2023. március 31-ig regisztrált általános iskolák, középfokú oktatási intézmények és kollégiumok szerezhetnek lehetőséget. Az iskolahálózatba az intézményvezető regisztrálhatja az iskolát a https://www.penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található linken. Ezután az intézmény pedagógusai is csatlakozhatnak a hálózathoz és már a regisztrációval, de évközbeni aktivitásukkal ők is gyűjthetik a pontokat az iskola számára.

Idén három kategóriában hirdetjük meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2023/2024 cím elnyerésének lehetőségét:
• általános iskola (1-8. évfolyamokon oktató intézmények)
• középiskola (9-14. évfolyamokon oktató intézmények)
• általános- és középiskola (1-8. évfolyamok valamelyikén és 9-14. évfolyamok valamelyikén is oktató intézmények)

Az ebben a tanévben a három kategóriában összesen maximum 12 iskola által elnyerhető cím a következő, azaz a 2023/2024-es tanévre szól. Az iskolánként kapható 350.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Hogyan lehet aktivitáspontokat gyűjteni?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2022/2023-as tanév iskolahálózati aktivitásaival lehet elnyerni. A Pénziránytű Alapítvány tanév programjaihoz, pályázataihoz, versenyeihez kapcsolódóan előzetesen meghirdeti a Kiemelt Pénziránytű Iskola kiírásban megszerezhető pontszámot. Az aktivitási pontok gyűjtésének időszaka 2022. szeptember 1. – 2023. május 12.

A cím elnyeréséhez tehát nem kell mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több Pénziránytű Alapítvány által kezdeményezett, meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, s gyűjteni az aktivitáspontokat. Pontok járnak azért is, ha az iskola, a tanár vagy diák elindul a pályázaton, részt vesz a programon, versenyen, képzésen, az Alapítvány pedig időről időre közzéteszi, hogy milyen pontszámokkal milyen szintekre jutottak már el az iskolák.

Milyen aktivitásokkal lehet pontot szerezni?

Minden iskolahálózati új tanári regisztráció 5-5 pontot, az évvégi iskolahálózati beszámoló pedig 30 pontot ér. Az Alapítvány ebben az évben is tanárképzések sorával támogatja a pedagógusok szakmai és módszertani fejlődését. Az Új lehetőségek az iskolai pénzügyi nevelésben 40 órás blended képzésen, valamint a Pénziránytű Online Digitális Akadémia 20 órás képzésen is 20 illetve 15 ponttal gyarapíthatják iskolájuk pontjait a tanúsítványt szerző pedagógusok. A 40 órás képzés megszervezéséért pedig lebonyolított képzésenként 50 pont is járhat.

Szokásos workshopjainkon, illetve Tanárklubjainkon való részvétellel, tanári díj pályázatunkon való indulással, e-learning regisztrációkkal, de a bázisiskoláink foglalkozásain való részvétellel is értékes pontokkal gazdagíthatják iskolájukat az aktív pedagógusok. Részvényfutam vagy BankCode szerepléssel a diákok is gyarapíthatják a pontokat ugyanúgy, mint az Alkotópályázatunkon való indulással.

Különösen sok pont gyűjthető e-learning tananyagaink használatával, melyeket jó szívvel ajánlunk nemcsak a technikumok, hanem a gimnáziumok tanárainak és diákjainak, valamint 20 pontot ér majd a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahétre való regisztráció is.

Pontokkal szeretnénk meghálálni azt is, ha intézményük segít a pénzügyi kultúra és a Pénziránytű Alapítvány jóhírének, programjainak terjesztésében is, például új iskolahálózati tagok toborzásával vagy programjaink megosztásával az iskola közösségi média oldalain.

A szerezhető pontokról, programjainkról és a verseny további részleteiről honlapunkon talál bővebb tájékoztatást: https://penziranytu.hu/kiemelt-penziranytu-iskola-aktivitasi-pontverseny