Már több mint 450 ezer kiadvány segíti a diákok pénzügyi nevelését

2021. augusztus 25.
 

176 ezer példányban juttatta el a magyar középiskolákba a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató matematika és történelem példatárakat a Pénziránytű Alapítvány augusztus utolsó hetében. Emellett az általános- és középiskolák 53 ezer példányt rendeltek az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket tartalmazó tankönyvekből és a megértést segítő munkafüzetekből. A Pénziránytű Alapítvány pénzügyi nevelést segítő kiadványai idén is ingyenesen jutottak el az iskolákba a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően.

Az Alapítvány ingyenes, akkreditált tananyagait, az általános iskolásoknak készült Küldetések a pénz világában tankönyvet és munkafüzetet, valamint a középiskolások pénzügyi nevelését célzó Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet ebben a tanévben újra 53.000 példányban rendelték meg az iskolák. Az idei év újdonsága, hogy a középiskolásoknak szóló akkreditált tankönyv legújabb kiadása látványos kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a mindennapi pénzügyi nevelést.

A Pénziránytű Alapítvány összesen 176 ezer példányban idén is ingyenesen juttatta el a középiskolákba a történelemérettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó Történelem és pénzügyek című feladatgyűjteményt a 12. osztályosok számára, valamint a 9. évfolyamot megkezdő diákoknak a Számoljunk a befektetésekkel című példatárat, mely a matematika órákba integrálható pénzügyi neveléshez járul hozzá.

A tavalyi tanévtől a korábban is népszerű 5-8. osztályos matematika példatárak mellett már a 3. és 4. osztályos környezetismeret- és matematika munkafüzetek is tartalmaznak a kisiskolások számára érthető pénzügyi ismereteket. Az általános iskolai, 3-8. osztályos matematika- és környezetismeret munkafüzetekből összesen 237 ezer példányt rendeltek az iskolák a 2021/2022-es tanévre, így ezek a kiadványok is újra széles körben járulhatnak hozzá a diákok pénzügyi neveléséhez.