MoneyTours pénzügyi kalandjáték bázisiskoláinkban

2023. február 8.
 

2023 januártól öt bázisiskolánkban - Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest és szeged - a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. Szeretettel várjuk a 7-12. évfolyamos, kalandra éhes osztályokat és pedagógusaikat egy ingyenes, egyedülálló játékos tanórára!

Osztálykirándulásra fel!

Vajon meddig jutnak el a csapatok a maguk tervezte osztálykirándulás során? A határ a csillagos ég … de minimum egy Föld körüli utazás!

A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük. Minél jobban teljesítenek a kalandjáték hat interaktív állomásán, annál távolabbi osztálykirándulást álmodhatnak meg. A játék fő célja, hogy a tervezés szempontjait átlássák a fiatalok. A MoneyTours segítségével fény derül arra, hogy mi mindent kell végiggondolni egy utazás, egy kirándulás szervezése során. Az állomások nemcsak az ismeretátadásra koncentrálnak, a tanulók képességeinek és attitűdjeinek a formálása is cél. A MoneyTours így oktató játék, de a szórakoztató kihívásokon keresztül a tanulás ez alkalommal is élménnyé válik.

Az egy egész tanórát felölelő kaland során az egész osztálynak van lehetősége csapatban megismerkedni az osztálykirándulás tervezésének kulisszatitkaival. A MoneyTours 6 állomásán 6 csapat játszhat egymással párhuzamosan, így akár kihelyezett élményóra lehetőségét is nyújtja a kalandjáték, melynek végén a legügyesebb játékost még ajándék is várja.

6 állomás, 6 pénzügyi tanulság

A csapatok 4 digitális és 2 analóg állomáson keresztül juthatnak el a célig, a vágyott osztálykirándulás megtervezéséig:

• A Zöld koffer állomáson a fenntartható tervezés alapjaival ismerkednek meg a fiatalok.
• A Biztonsági játék állomása a biztosítások témakörébe kalauzolja el a csapatokat.
• A Pénztetrisz során a kulcs a kreatív gondolkodás lesz, miközben a diákok megtervezhetik, vajon miből finanszírozható a kirándulás.
• A Számít a sorrend állomásán a pénzügyi tervezésről tanulhatnak a fiatalok.
• A Váltóláz során az árfolyamok meghatározásának izgalmas világába nyernek betekintést a játékosok.
• A Perkáló pedig a korszerű pénzkezelés élethelyzeteibe kalauzolja el a csapatokat.

Cél a világ végére és még tovább…

A játék nemcsak izgalmas tanulást, hanem csapatok közötti és egyéni versenyt is rejt magában. A játék során csapat és egyéni pontok is gyűjthetők. Vajon a szomszéd városig jutnak el a csapatok, vagy irány a reptér és távolabbi úticélok is szóba jöhetnek? Ki lesz a legügyesebb tervező? Kié lesz a végső ajándék?

Ez csak úgy derülhet ki, ha máris foglalnak egy helyet a következő járatra… azaz MoneyTours játékra.

További információ és időpontfoglalás Bázisiskoláinkban: Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest, Szeged