Motiváció 2.0 Tanárklub: tippek, trükkök, jó gyakorlatok

2022. január 19.
 

Vajon mi a titok? A motiváció kérdésköre a pedagógus munkájának egyik legizgalmasabb területe. Nem csoda, hogy szakmai és módszertani tudásmegosztó Tanárklubunk résztvevői a visszajelzések alapján erről szeretnének még többet hallani. Az előző tanévben már foglalkoztunk a motiváció elméleti hátterével, most a jó gyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt.

Február 1-jén délután 17.00 órától a motiváció azonnal bevethető gyakorlati tippjeivel, trükkjeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők az online térben.

• Hogyan lehet felébreszteni a diákok motivációját?
• Mi a titka a jól motiváló pedagógusoknak?
• Fenntartható-e, és ha igen, hogyan a motiváció hosszabb távon?
• Hogyan segíthet a gyakorlatias pénzügyi nevelés integrációja?

Ezeket a témákat járjuk majd körbe gyakorló pedagógus vendégeinkkel. Szó lesz a hátrányos helyzetű tanulók és a kiemelkedő tehetségek motivációjáról is, s persze meghívtuk az érintett diákokat is, hiszen kíváncsiak vagyunk arra, ők mit gondolnak, hogyan lehet a fiatalokra hatást gyakorolni.

Az érdeklődők megismerhetik a motiválás hétköznapi eszköztárát, a tanórákba egyszerűen beépíthető jó gyakorlatokat, mindemellett bemutatunk a motiváció folyamatos fenntartására szolgáló, általános- vagy középiskolában is kialakítható komplex rendszert is.

A Tanárklub online Zoom platformon kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni január 31-ig ezen a linken lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/tanarklub2022februar

Ne feledjék! A Tanárklubon való részvétellel minden pedagógus értékes pontokat szerezhet a Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási versenyben!

További információért keresse fel honlapunk Tanárklub aloldalát: https://www.penziranytu.hu/tanarklub