Nagy könyvünnep és kortárs művészeti kiállítás nemcsak az olvasás szerelmeseinek

2022. május 11.
 

Nagy könyvünnep és kortárs művészeti kiállítás címmel hétvégi eseménysorozatot szervez a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) és az MNB Arts & Culture, melynek május 14-i eseményén a Pénziránytű Alapítvány is részt vesz. Az MNB Budai Központjában megrendezésre kerülő eseménysorozat két teljes napon át koncertekkel, kortárs művészeti kiállítással, panelbeszélgetésekkel és előadásokkal ad lehetőséget a szerzők, a szakértők és az olvasók, a tanárok és a diákok személyes találkozására.   

A könyvek, az olvasás, a gazdasági szakirodalom és a művészetek szerelmesei találkozhatnak az MNB Budai Központjában május 14-én és 15-én. A Nagy könyvünnep szombati eseményein többek között könyvbemutató pódiumbeszélgetések és interaktív pénzügyi edukációs foglalkozások várják a látogatókat.

Május 14-én, szombaton délután 13.00 órától a Pénziránytű Alapítvány is bemutatkozik a „Pénzügyi személyiségünk titkai: pénzügyek terén ma már a gyerekektől tanulhatnak a szüleik?” című program keretében, ahol ajándékokkal és a mindennapi életben hasznosítható pénzügyi tanulságokkal várjuk a középiskolás diákokat, egyetemista testvéreiket, tanáraikat és szüleiket.

A PABooks könyvkiadó négy nagy témakörben jelentet meg szakkönyveket: a fenntarthatóság, a közgazdaságtan, a menedzsment és a geopolitika aktuális kérdéseit feldolgozó legfrissebb szakkönyvekkel és szerzőikkel is találkozhatnak az érdeklődők május 14-én szombaton. A vasárnapot pedig a művészetnek szentelik a szervezők. A társadalmi felelősségvállalási stratégiájában foglaltakat követve ugyanis az MNB kiemelt figyelmet fordít a kultúra és a művészet értékeinek, tradícióinak megőrzésére, valamint a hazai kortárs alkotók bemutatására. A kortárs művészeti programsorozat keretében most megvalósuló popup kiállításokon lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők első alkalommal személyesen is megismerkedhessenek az MNB Arts & Culture válogatás anyagaival az interaktív tárlatvezetések és előadások során.

A május 14-15-i hétvégén látogatható könyvbemutató események, ifjúsági és családi programok, pénzügyi és művészeti edukációs előadások, valamint az élőzenei koncertek ingyenesek, ám előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az eseménysorozatra regisztrálni május 12-ig ezen a linken lehet: MNB | Nagy könyvünnep és kortárs művészeti kiállítás (mnbrendezveny.hu). A rendezvény szombati előadásai online is követhetők lesznek mind a jegybank, mind a PABooks YouTube-csatornáján.