Háztartási trükkök

2015. április 8.
 

Sokan úgy tekintenek a háztartási munkára, mint ami nem hoz semmit a konyhára. Mekkorát tévednek! Otthoni munkával tízezreket takaríthatunk meg. Egyszerű módon az egyensúly felé billenthetjük a megingott családi költségvetést.

Engedd meg, hogy egy példával illusztráljuk a fenti állítást. Édesapa korán kelő, úgynevezett pacsirta típusú ember. Este nyolckor elalszik a fotelben, de már reggel fél ötkor fönn van. Nemigen tud mit kezdeni magával, amíg a többiek felébrednek, így elhatározza, hogy minden családtagnak készít uzsonnát, hogy ne kelljen a büfében vásárolniuk. Ez családtagonként legkevesebb napi 200 forint megtakarítást jelent. Egy négytagú család ezzel a kis figyelmességgel havi mintegy 20 ezer forintot tud megtakarítani. Hasonló eredményt várhatunk, ha a nehezen kelő, de este friss, bagoly típusú anyuka, ahelyett, hogy kész ételeket melegítene vacsorára, megveszi a nyersanyagokat, és finom vacsorát készít.

Nem is gondolnád, hogy mennyit lehet megtakarítani a rendrakással is. Talán már veled is előfordult, hogy pakolás közben fedezted fel, hogy több ízben megvetted ugyanazt a terméket. Reméljük, nem romlott meg! Ha az otthonodban áttekinthető rend van, vásárlás előtt pedig átnézed, mit kell valóban megvenned, máris sokat tettél az ellen, hogy fölöslegesen újra és újra megvedd ugyanazt.

Szóval, egy kis odafigyelés, és rendbe jön a családi költségvetés!

Ne feledd!

  1. Csaknem minden háztartási munka végső soron a pénztárcánkat kíméli.

  2. Minél feldolgozottabb, annál többe kerül az étel.

  3. Otthon étkezni sokkal gazdaságosabb.

  4. A rend értéket teremt.

  5. Becsüld meg a háztartási munkát, és azt is, aki azt elvégzi!