Te érted a pénzed?

2016. február 18.

Megjelent a Pénziránytű Alapítvány által kiadott, ingyenesen rendelhető Értem a pénzem című kiadvány, mely elsősorban a tízedikes, tizenegyedikes és végzős középiskolásoknak jelenthet segítséget a mindennapi élet pénzügyi döntései során. A tájékoztató füzet a bankszámlanyitástól a korszerű pénzkezelésen át az egyszerűbb biztosításokig, a hétköznapi pénzügyek számos területével kapcsolatban nyújt praktikus, közérthető információkat az olvasóknak.

 

Bár a pénz önmagában nem boldogít, ha valaki átgondolatlanul kezeli a pénzügyeit, könnyebben szembesülhet anyagi gondokkal. Ezt segít elkerülni az Értem a pénzem füzet, mely részletes információkkal szolgál a leggyakoribb pénzügyi élethelyzetek kezeléséhez az önálló gazdálkodással épp csak ismerkedő tízedikes, tizenegyedikes és végzős középiskolások számára. A kiadvány nem beszéli rá semmire, és nem is rettenti el semmitől a diákokat, viszont nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy minden szükséges alapismeretnek és háttértudásnak birtokában legyenek, mikor az életüket hosszabb távon is meghatározó pénzügyi döntésekre készülnek.

Mi a bankszámla, és miért hasznos? Mire kell figyelni, ha biztonságosan akarjuk használni a bankkártyánkat? Hogyan képezhetünk megtakarítást? Mit érdemes mérlegelni hiteligénylés előtt? Mi a különbség a kötelező és a CASCO biztosítás között? Az Értem a pénzem ezekre a gyakori kérdésekre ad választ, ráadásul mindezt a diákok számára is egyszerűen feldolgozható, könnyed formában. Bár a kiadvány nem pótolhatja a pénzügyi témákkal kapcsolatos iskolai oktatást, mégis nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok körültekintő és tudatos pénzügyi döntéseket hozzanak, és lehetőleg elkerüljék a tájékozatlanságból fakadó hibákat, megspórolva ezzel a drága tanulópénzt.