Nyomtatott tananyagok, digitális projekt és szimulációs játék a PÉNZ7-re

2021. december 8.
 

A Pénziránytű Alapítvány a kezdetektől felelős a PÉNZ7 pénzügyi tananyagainak szakmai és módszertani tartalmáért. Ebben a tanévben az óratervek, az e-learning portál, a bemutató óra felvételek és a felkészítő webináriumok mellett projekttervvel és alternatív foglalkozástervekkel is készülünk a pénzügyi és vállalkozói témahétre.

A 2022. március 7-11. között megrendezésre kerülő PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozó témahét pénzügyi modulja a Pénzügyi tervezés és megtakarítások témakörét dolgozza fel. A pedagógusok pénzügyi ismeretterjesztő munkáját ebben a tanévben is 4 korosztály számára készült, digitális eszközökkel kiegészített komplett óratervek, tanári útmutató és segédanyagok támogatják a rendhagyó tanórák megtartásában. A tananyagok a regisztrált pedagógusok és önkéntes szakemberek számára februártól elérhetők lesznek a PÉNZ7 weboldalán, de az első 500 regisztrált iskola számára a tananyagokat ingyenesen, nyomtatva is elküldjük.

Az idei tanévben minden korosztály számára két rendhagyó tanórával készülünk, melyeket önállóan, de egymásra épülve is megtarthatnak a pedagógusok. Az óravázlatokban egyes feladatokhoz digitális tippek is tartoznak, így egy esetleges online munkarend sem szabhat gátat a PÉNZ7 lebonyolításának. A középiskolások számára pedig digitális szimulációs játékhoz kapcsolódó alternatív óratervet is kínálunk.

Ha nem csak 45 vagy 90 perces foglalkozások megtartása az idei cél, akkor a JátszMa a pénzzel digitális projekttel is színesíthető a témahét. Az elsősorban középiskolások számára készült 6 órás projekt során digitális társasjátékot készíthetnek a diákcsapatok, miközben elmélyedhetnek egy általuk választott pénzügyi cél eléréséhez vezető út megtervezésében. Emellett 2022. január 17-ig várjuk a projekt- és óraterveket Pénziránytű Tanári Díj pályázatunkra, melyek közül a nyertes pályamunkákat is elérhetővé tesszük majd honlapunkon. Ebben a tanévben így nem csak egy-egy tanóra, hanem akár több nap, egy egész projekthét is szentelhető a pénzügyi kultúra fejlesztésének.

Már az utolsó simításokat végezzük e-learning portálunk PÉNZ7 tananyagaiban. Még karácsony előtt elérhető lesz a Pénzügyi tervezés és megtakarítások szakmai háttérismeretet nyújtó tananyag, melyen a pedagógusok nemcsak a magabiztos óratartáshoz szükséges tudást szerezhetik meg, illetve frissíthetik, hanem akár középiskolás diákjaiknak is kiadhatják feldolgozásra. Az animációkkal, ellenőrző kvízekkel is rendelkező tananyagban a diákok előrehaladását online is követhetik tanáraik.

Tervezünk felkészítő webináriumot is, illetve a mintaóra felvételek már elkészültek a középiskolás korosztály és az 5-8. osztályosok számára, melyeket a tananyag közzététele után bármikor megtekinthetnek YouTube-csatornánkon.

Ne feledjék! Ha még most regisztrál iskolájuk, van esélyük bekerülni az első 500 iskola közé, akiknek ingyenesen, nyomtatva is eljuttatjuk a tananyagot!
Az iskola és pedagógus regisztráció a PÉNZ7 oldalán, ezen a linken érhető el: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2021.cshtml