A pedagógusokkal közös eredményeink és legaktívabb iskoláink

2021. december 15.
 

450 ezer ingyenes kiadvánnyal, kibővített programlehetőségekkel és friss digitális fejlesztésekkel zárjuk 2021-et. Nagyon köszönjük, hogy a járványhelyzet okozta bizonytalanságok közepette is kitartanak mellettünk, sőt egyre többen csatlakoznak hozzánk, hogy a diákok pénzügyi tudatossága tovább fejlődhessen.

Ebben a tanévben már több mint 450 ezer kiadványunk segíti a diákok pénzügyi nevelését, melyeket idén is ingyenesen jutottunk el az iskolákba. A középiskolásoknak szóló, Iránytű a pénzügyekhez c. akkreditált tankönyvünk legújabb kiadása látványos kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) megoldásokkal tette még izgalmasabbá a mindennapi pénzügyi nevelést. A digitális fejlesztések körében a technikumok pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgyának vállalkozói félévéhez is elkészült az e-learning tananyag, melynek megértését 4 új, Pénzbook YouTube-csatornánkon is  megtekinthető animáció is segíti.

A pénzügyi nevelő munkában stratégiai szövetségeseink a tanárok, akiknek oktató munkáját ingyenes szakmai és módszertani képzésekkel is támogattuk. Az OH által már akkreditált, és hamarosan a technikumi oktatók négyévenkénti 60 órás képzési kötelezettségébe elszámolható Új lehetőségek a pénzügyi nevelésben 40 órás blended képzés mellett a Pénziránytű Online Digitális Akadémiánk is többszáz tanárt vonzott. Érdemes figyelni kommunikációs csatornáinkat, mert képzéseink 2022-ben tovább folytatódnak.

Középiskolai hálózatunk tagintézményeknek ebben a tanévben is olyan pályázati lehetőségeket biztosítottunk, melyekkel kiterjeszthetik pénzügyi nevelő munkájukat. Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben az egész évben aktív iskolahálózati tagjaink nyerhetik el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a következő tanévben már 300 ezer Ft iskolánkénti támogatást. A szeptember óta zajló versenyben jelenleg a következő iskolák gyűjtötték eddig a legtöbb pontot:

Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Technikum
Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum

A verseny egészen május 15-ig tart, nagyon sok értékes pont szerezhető még az általunk kínált lehetőségekkel.

A Pénziránytű Tanári Díj pályázatunkra egészen január 17-ig várjuk az általános- és középiskolai tanárok jelentkezését, s most akár 400.000 Ft támogatásban is részesülhetnek a pedagógusok. A pályázatra szakmai workshopunk keretében, a Tanárklubon is felkészülhettek az érdeklődő tanárok. Pénzügyi Hősök Digitális Alkotó Pályázatunk keretében pedig akár órai beadandó feladatként, akár projektmunka keretében január 31-ig kidolgozott alkotásokkal is értékes nyereményekre tehetnek szert a diák-tanár csapatok, egyben gyűjthetők a Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitáspontok.

Szeptemberben elindultak Bázisiskolai foglalkozásaink. A XXI. századi követelményeknek megfelelő győri, veszprémi, dunaújvárosi, szegedi, debreceni és kisújszállási Pénzügyi Tudás Otthona tantermekben képzett közgazdász trénerek 45 és 90 perces modern, interaktív foglalkozásokkal várják térségük pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő 7-12. osztályos diákcsoportjait. A tanév során folyamatosan meghirdetett programlehetőségekről Bázisiskolánkban tudnak érdeklődni.

Diákoknak szóló vetélkedőink a széles rétegeket megszólító kvízversenyektől a legtehetségesebb diákok magas színvonalú tudásversenyéig széles palettán mozog. PénzOkos Kupa, BankCode és Részvényfutam versenyeink 2022-ben ismét várják majd a pénzügyi érdeklődéssel rendelkező tehetséges diákokat. BankCode versenyünkre januártól webináriumsorozat keretében is felkészülhetnek a középiskolás diákok. A forint 75. születésnapja alkalmából indított nagyszabású kvízjátéksorozat, a Forint Hősök Tere játék 2022. július 31-ig több mint ezer értékes nyereménnyel várja a magyar fizetőeszköz címleteivel, a pénzügyi tudatosság alapjaival szívesen megismerkedő középiskolás és egyetemista diákokat.

A mindennapi pénzügyek élményeken keresztül is közelebb vihetők a diákokhoz. 2021-es élményfejlesztésünk, a MoneyGo szabadtéri kincsvadász túránk ingyenes kuponjait május végéig biztosan felhasználhatják az iskolák. A pénzügyi önismeretet pedig a középiskolás korosztály számára fejlesztett pénzügyi személyiségteszt is segíti.

A 2022. március 7-11. között megrendezésre kerülő PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét pénzügyi témája a pénzügyi tervezés és megtakarítás lesz. A négy korosztály számára készült óratervek mellett projekttervvel, szimulációs játékon alapuló óratervvel, mintaóra felvételekkel, webináriummal és a szakmai háttérinformációk megismerését szolgáló e-learning tananyaggal is készülünk. A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben az első 500 pénzügyi témára regisztráló iskolának nyomtatva is ingyenesen eljuttatjuk a tananyagokat.

Diákoknak szóló Pénzbook social média márkánk tovább terjeszkedett. A már korábban is rendelkezésre álló YouTube, Facebook és Instagram oldalak mellett Pénzbook TikTok-csatorna segítségével is felhívjuk a fiatalok figyelmét a pénzügyi tudatosság fontosságára.

A pénzügyi nevelésre nyitott iskolák és pedagógusaik segítségével pénzügyi kultúra fejlesztő tevékenységünk eredménye megsokszorozódik. Köszönjük a lelkes iskoláknak és pedagógusoknak, hogy közös munkánk elismeréseként az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért adományozott Kármán Tódor-díjat büszkén vehettük át decemberben!