Pénziránytű Tanári Díj – akár 600.000 Ft támogatással

2023. október 19.
 

Ebben a tanévben is díjazzuk a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat. A gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai feldolgozását segítő legjobb projekt- és foglalkozásterveket ebben a tanévben is örömmel osztjuk majd meg jó gyakorlatként.

A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért - Alapítványunk egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel teret adunk a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett pedagógusoknak jó gyakorlatuk bemutatására. A pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai tanárok az idei tanévben is a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva és két kategóriában pályázhatnak.

Fókuszban a megtakarításból befektetés és a hitelezés

Idén két elsőre különbözőnek tűnő téma feldolgozására kínál lehetőséget pályázatunk. Pénzügyi céljaink megvalósíthatók egyrészt a szükséges pénz megtakarításával, amikor a vásárlást egy későbbi időpontra tervezzük. Ha ezt az utat választjuk, akkor előnyösebb megoldás, ha nem csak a malacperselyt hízlaljuk a gyűjtögetés ideje alatt, hanem megtakarításainkat befektetjük a nagyobb hozam reményében. Céljaink eléréséhez választhatjuk azonban a hitelfelvételt is, melyre tekinthetünk úgy is, mint egyfajta kényszermegtakarításra.

Projektterv kategóriában a Megtakarításból befektetés témakörében várjuk a pályaműveket, míg foglalkozásterv kategóriában a Megtakarításból befektetés mellett a PÉNZ7 Okosan a hitelekről témáját is választhatják a pályázók.

Akár 600.000 Ft támogatás is elnyerhető

A díjazás mértéke projektterv kategóriában 600.000 forint és a pályaművet önállóan, vagy párban - a díjazást megosztva – is benyújthatják a pályázók. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 250.000 forint. Foglalkozásterv kategóriában csak egyedül lehet pályázni. Egy pedagógus egyszerre több pályázatot is benyújthat, azonban díjazásban csak egyszer részesülhet.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül.

A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények pedagógusainak pályamunkái, amelyek legkésőbb 2024. január 8-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

A pályaműveket 2024. január 8. 15.00 óráig várjuk, az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2024. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül sor.

Szakmai és módszertani támogatást nyújtunk

Gyakorlati segítséget nyújtanak a projektek tanórai beépítése iránt érdeklődő, vagy pályázni kívánó pedagógusok számára a 2023. évi PÉNZ7-re készített projektünk tervező munkálatai: https://www.youtube.com/watch?v=YnqNG0LZSOI

A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez még több szakmai és módszertani segédanyagot találnak a Pályázati kiírásban. Részletes információkért, érdemes felkeresni honlapunkat, ahol inspirációként megtekinthetők az előző évben nyertes pályaművek is.