Pénziránytű Tanári Díj – akár 600.000 Ft támogatással

2023. december 6.
 

2024. január 8-ig várjuk a pénzügyi tudatosság tanórai fejlesztését támogató projekt- és foglalkozásterveket Tanári Díj pályázatunkra. Ebben a tanévben akár 600.000 Ft támogatással is díjazzuk a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat.

A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért – Alapítványunk egyik legmagasabb rangú szakmai elismerése. A pályázattal teret kívánunk adni az innovatív általános- és középiskolai pedagógusoknak, hogy bemutathassák a pénzügyi nevelés terén kialakított jó gyakorlatukat. Az idei tanévben is a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva és két kategóriában várjuk a pályázatokat.

A pályázat témái: megtakarításból befektetés vagy hitelezés

Az előző évek bevált gyakorlatát követve projekt- vagy foglalkozásterv kategóriában várjuk a pedagógusok pályaműveit. Egy pedagógus egyszerre több pályaművet is benyújthat, de díjazást csak egyszer kaphat. Projektterv kategóriában a Megtakarításból befektetés témakörében várjuk a pályaműveket, míg foglalkozásterv kategóriában a Megtakarításból befektetés mellett az Okosan a hitelekről témát is kidolgozhatják a pályázók, amely a 2024-es PÉNZ7 egyik pénzügyi területe is lesz.

Akár 600.000 Ft támogatás is elnyerhető

A díjazás mértéke projektterv kategóriában 600.000 forint és a pályaművet önállóan, vagy párban – a díjazást megosztva – is benyújthatják a pályázók. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 250.000 forint. Foglalkozásterv kategóriában csak egyedül lehet pályázni.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül.

A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények pedagógusainak pályamunkái, amelyek legkésőbb 2024. január 8-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

A pályaműveket 2024. január 8. 15.00 óráig várjuk, az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2024. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül sor.

Szakmai és módszertani támogatást nyújtunk

Gyakorlati segítséget nyújtanak a projektek tanórai beépítése iránt érdeklődő, vagy pályázni kívánó pedagógusok számára a 2023. évi PÉNZ7-re készített projektünk tervező munkálatai: https://www.youtube.com/watch?v=YnqNG0LZSOI

A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez még több szakmai és módszertani segédanyagot találnak a Pályázati kiírásban. Részletes információkért, érdemes felkeresni honlapunkat, ahol inspirációként megtekinthetők az előző évben nyertes pályaművek is.