Pénziránytű Tanári Díj az idei tanévben

2021. október 22.
 

Ebben a tanévben is díjazzuk a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat.

A gyakorlatias,  mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai integrációját segítő projekttervek és óravázlatok pedig reményeink szerint nemcsak a diákok pénzügyi tudatosságát segítik, hanem mintául szolgálnak majd a pedagógus kollégák számára is.

A Pénziránytű Tanári Díj az Alapítvány egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel teret adunk jó gyakorlatuk bemutatására a modern pedagógiai módszerek és a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak. A pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozathoz kapcsolódva két kategóriában és két választható témában pályázhatnak. Projekttervet vagy 45, illetve 90 perces foglalkozástervet is benyújthatnak a pénzügyi tervezés, megtakarítások és digitális pénzügyi biztonság témák egyikében a pályázók.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. A díjazás mértéke projektterv kategóriában 400.000 forint, míg a foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 150.000 forint. Projektterv kategóriában a pályázatot akár két pedagógus is benyújthatja, azonban a nyeremény összege ekkor megoszlik a pályázók között. A díjazott pályázatok készítői ezen felül egy-egy Wacom Intuos digitális rajztáblát is kapnak. Az idei évben a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy, a zsűri által kiválasztott pályázó Asus VivoBook laptopot kap munkája elismeréseként.

A pályaműveket 2022. január 17. 15.00 óráig várjuk, s az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2022. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül sor. A pályaművek elkészítéséhez honlapunkon találnak részletes pályázati útmutatót és segédanyagokat. A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez az őszi workshopunkon a Tanárklub foglalkozás keretében is nagy segítséget kaphatnak a pályázni kívánó pedagógusok. A workshoppal kapcsolatos részletes információkkal pedig az őszi szünet után jelentkezünk.