Pénzre váltható tudás projektnapok újratöltve

2021. június 22.
 

A 2019/2020-as tanévben a Kiemelt Pénziránytű Iskola pályázatunkon nyertes iskolák a Pénzre váltható tudás projektnapok keretében nyerhettek támogatást intézményük alapítványának. Sajnos a járványhelyzet több iskolában meghiúsította a rendezvénysorozatot, melyek pótlására az idei tanév végén online kerülhetett sor. Érdemes volt bepótolni a rendezvényeket, mert négy intézmény közel 1 millió Ft-ot nyert diákjai pénzre váltható tudásával.

A 2019/2020-as tanévben a Pénzre váltható tudás projektnapokkal összekapcsolva arany, ezüst és bronz fokozatban pályázhattak középiskolai hálózatunk tagintézményei a Kiemelt Pénziránytű Iskola címre. A projektnapok keretében élménypedagógiai eszközökkel átszőtt tananyag elsajátításával a diákok jelentős anyagi támogatást nyerhettek iskolájuknak. Összesen 8 iskola érdemelte ki a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet, s vele többek között a lehetőséget a Pénzre váltható tudás projektnapok megszervezésére. A járványhelyzetben azonban a 2020 tavaszi és nyár eleji projektnapok elmaradtak, melyeket az idei nyitást követően június elején pótoltak be az iskolák.

Június 4-én a bronz fokozatot elnyert Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai készültek fel és mérhették meg tudásukat egy izgalmas Kahoot! kvíz keretében. A 145 kitöltő diák közül 122 diák válaszolta meg minimum 50%-os eredménnyel a nem könnyű kérdéseket, így 250 ezer Ft pénzügyi nevelésre fordítható támogatást nyert intézményük alapítványa.

Június 11-én további három iskolában is megtartották az elmaradt projektnapokat. Az előző tanévben az arany fokozatú Kiemelt Pénziránytű Iskola címet elnyert Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 10. és 11. osztályos diákjai nagyon jól elsajátították a középiskolások pénzügyei élménytananyagot. A projektnapon részt vett 111 diákból 108 sikeresen töltötte ki a Kahoot! kvízt, így projektnapi teljesítményével 250 ezer Ft pénzügyi nevelésre fordítható támogatást nyert az iskola alapítványa.

Az ezüst fokozatot elnyert Kiemelt Pénziránytű Iskola, a Pápai Szakképzési Centrum Faller Jenő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 98 sikeres kvízkitöltéssel szintén 250 ezer Ft pénzügyi nevelésre fordítható támogatáshoz jutott.

A Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola az előző tanévben szintén elnyerte a Bronz fokozatú Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019/2021 címet és az ezzel járó támogatást. A projektnapi Kahoot! Challenge 75 sikeres kitöltésével 170 ezer Ft pénzügyi nevelésre fordítható támogatást nyert az iskola alapítványa.

A korábbi hagyományoknak megfelelően minden iskola legeredményesebb három diákját Pénziránytű ajándékcsomaggal jutalmaztuk meg, melyet postán juttattunk el a projektnapokat szervező intézményekbe.

Szívből gratulálunk az iskoláknak, a diákokat felkészítő pedagógusoknak és a pénzügyi tudatosság iránt nyitott diákjaiknak!