Pénzügyi tudatosság játékosan - már általános iskolában is

2020.06.11.

– sajtóközlemény –

Május utolsó hetében került sor az általános iskolásoknak szervezett hatodik PénzOkos Kupa döntőjére. A színvonalas, népszerű országos pénzügyi tanulmányi verseny szervesen illeszkedik a Pénziránytű Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. által működtetett Pénziránytű-BankVelem komplex edukációs programba, mely hazánk legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló, pénzügyi ismereteket fejlesztő kezdeményezése.

A többszáz induló csapat közül a legjobb 10 mérkőzhetett meg - a digitális átállás következtében - az online térbe helyezett PénzOkos Kupa 3 napon át tartó országos döntőjében. A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Pont Velünk nevű csapata első helyezettként nemcsak az ország pénzügyileg legjobban képzett általános iskolás diákcsapataként ünnepelhette magát, hanem minden tagja nyert egy Apple iPad-et a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően. A gyerekek felkészítő tanára és iskolájuk alapítványa is jelentős támogatást nyert, s a második és harmadik helyezett csapatok is értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak a több mint egymillió Ft összdíjazású versenyen.

A PénzOkos Kupa fővédnökeként Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is gratulált a döntős diákoknak.

A verseny során a regisztráló csapatok tagjai alapos, ugyanakkor játékosan, örömmel megszerzett pénzügyi tudásra tettek szert, amely későbbi életük során is útravalóként szolgálhat. A diákok nagyon élvezték a felkészülést és a megmérettetést is, s ebben rejlik a program igazi ereje. A nyertes csapat egy tagja így értékelte részvételüket:

„Mindig élmény egy olyan versenyen részt venni, melyen a felkészülés alatt gyakorlati tudást is elsajátíthatunk, és ezen felül értékes jutalmakat kaphatunk.”

A PénzOkos Kupa mellett a Pénziránytű-BankVelem Program számos egyéb edukációs lehetőséget rejt még a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságának megélésétől a banki tranzakciók, a bankkártyahasználat, fizetőeszközünk, a forint mélyebb megismerésén keresztül az online vásárlás lehetőségeinek és veszélyeinek feltárásáig.

A Pénziránytű-BankVelem Program ingyenesen és folyamatosan várja a csatlakozni kívánó általános iskolás diákokat és tanáraikat: https://www.pontvelem.hu/bankvelem