Pénzügyileg is a legnyerőbb app a Zöldiránytű!

2021. április 12.
 

Nyerjen tanárként, nyerjenek 14-20 éves diákjai, szerezzen extra pontokat középiskolájának a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben, vigye el Zöldiránytű játékunk fődíját és növelje iskolája esélyeit a Fenntarthatósági Témahét Legaktívabb Iskola Díjára is! A legtöbb Zöldiránytű letöltést generáló iskolának összesen akár 360.000 Ft támogatás járhat, a legaktívabb pedagógusnak 120.000 Ft-os utalvány, a szerencsés diákoknak JBL FLIP 5 Bluetooth hangszóró a nyeremény.

A mai fogyasztói társadalomban pazarlóan élünk. Rengeteg olyan fogyasztási cikkel vesszük körbe magunkat, aminek előállítása, használata, majd hulladékként való kezelése hatalmas terhet ró környezetünkre és a pénztárcánkra. Mahatma Gandhi, aki nagy hatással volt a világ gondolkodására, írta: „A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát.”

Ezzel a gondolattal indul a Pénziránytű Alapítvány középiskolásoknak készült mobilapplikációja, a Zöldiránytű. A Z generáció igényeire szabott app a középiskolásoknak nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre tudjanak ökotudatosan és pénztárcakímélő módon gondolkodni. Az ingyenesen elérhető alkalmazás a 14-20 éves korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit. Az app hasznos tippekkel, érdekes sztorikkal, játékos kvízekkel, véleményszavazásokkal és a pénzügyi döntésekkel, valamint az ökotudatossággal foglalkozó friss oldalakra való kitekintéssel segíti a diákok szemléletformálását.

A hasznos, értékes, egyben szórakoztató tudásmegosztás és ismeretszerzés mellett Zöldiránytű játékunk keretében most extra nyeremények várják
az iskolákat, a tanárokat és a diákokat is!

Ki és hogyan nyerhet?
Töltse le iskolájának minél több diákja az ingyenes Zöldiránytű applikációt az online webáruházakból, majd keressék meg a „Szemét vagy hulladék?fejezetben található véleményszavazást, regisztráljanak és szavazzanak április 12-30. között. A regisztráció során kell megadni az iskola nevét és opcionálisan a kitöltést ösztönző tanár nevét is. A Zöldiránytű nyereményjáték részleteit játékszabályzatunkban  találhatja meg.

A nyeremények:
1. A kitöltő és a játékra regisztráló, 14. életévét betöltött, 9-14. évfolyamos diákok között kisorsolunk 3 db JBL Flip 5 hordozható Bluetooth hangszórót.
2. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy április 30-ig csatlakozó középiskolák közül, amelyik a legtöbb kitöltést generálja, 150 ezer Ft pénzügyi nevelésre fordítható alapítványi támogatást nyer.
3. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy április 30-ig csatlakozó középiskolák tanárai közül az, aki a legtöbb kitöltést generálja (a legtöbb válaszadó nevezi meg), 120 ezer Ft értékű Edigital vásárlási utalványt nyer.
4. A Pénziránytű Iskolahálózathoz március 31-ig csatlakozott iskolák a Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási versenyben minden véleményszavazás kitöltéssel iskolájuknak pontokat szerezhetnek és így jelentősen növelhetik az esélyét annak, hogy elnyerik a megtisztelő címet és a vele járó 150 ezer Ft támogatást a 2021/2022-es tanévre:
• 30-60 letöltés - 20 pont
• 61-150 letöltés – 50 pont
• 151-250 letöltés- 90 pont
• 251+ letöltés – 140 pont

Az aktivitási versenyben jelenleg élen álló iskola 303, a 10. helyen álló iskola 117 ponttal rendelkezik, így reális esély van bekerülni a támogatást elnyerő 10 legaktívabb intézmény közé!

Ráadásként az a hálózati tagiskola, aki a kampányról szóló, a Pénziránytű Alapítvány oldalán található április 12-i Facebook posztunkat  április 12-30. közt megosztja és a poszt alá kommentben a megosztó beírja az iskola nevét, további pontokat szerez iskolájának:
• megosztásonként 2 újabb ponttal,
• a legtöbb megosztást generáló iskola egyszeri EXTRA 10 ponttal
gazdagítja a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben az intézményt.

Az április 19-én induló Fenntarthatósági Témahét weboldaláról és honlapunkról is elérhető fenntartható családi gazdálkodás témájú óra- és projektterveket pedig jó szívvel ajánljuk minden a pénzügyi- és környezeti tudatosság iránt elkötelezett pedagógusnak.

A Zöldiránytű Applikáció letöltése a Fenntarthatósági Témahét iskolai aktivitási versenyében is pontot ér, így a témahét résztvevőinek ott is lehetősége nyílik további 60 ezer Ft támogatás elnyerésére.

Jó játékot, jó tanulást kívánunk!