Sok kicsi sokra megy – Így nyerhető el a Kiemelt Pénziránytű Iskola díj

2020. október 14.
 

A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek eredményeire építve, újjászervezett középiskolai iskolahálózata számára negyedik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő cím és az azzal járó célzott programtámogatás ebben a tanévben nem pályázat útján talál majd gazdára, hanem a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb hálózati iskolákat fogja díjazni.

Pontok, szintek, díjak, folyamatos visszajelzés. Egyre több tanár számára ismerős a rendszer, mely az oktatásban is növekvő népszerűségnek örvend. A gamification, azaz a játékelemek alkalmazása nem játékos környezetben a Pénziránytű Alapítvány fantáziáját is beindította, s bízunk benne, hogy az intézmények is szívesen csatlakoznak a játékelemekkel is kiegészülő, megújult Kiemelt Pénziránytű Iskola programunkhoz.

Kik nyerhetik el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében. A cím elnyerésére olyan magyarországi középfokú közoktatási intézmények jogosultak, akik a Pénziránytű Alapítvány középiskolai iskolahálózatának tagjai, vagy legkésőbb 2021. március 31-ig regisztrálnak a https://www.penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található linken.

Az ebben a tanévben a maximum 10 iskola által elnyerhető cím a következő, azaz a 2021/2022-es tanévre szól. Az iskolánként kapható 150.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Hogyan lehet aktivitáspontokat gyűjteni?

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet a 2020/2021-es tanév iskolahálózati aktivitásaival lehet elnyerni. A Pénziránytű Alapítvány a 2020/2021-es tanév programjai, pályázatai, versenyei meghirdetése során, azokhoz kapcsolódóan, minden alkalommal egyedileg meghirdeti a Kiemelt Pénziránytű Iskola kiírásban megszerezhető pontszámot. Az aktivitási pontok gyűjtésének időszaka 2020. szeptember 1. – 2021. május 14.

A cím elnyeréséhez tehát nem kell mást tenni, mint iskolahálózati tagként minél több Pénziránytű Alapítvány által kezdeményezett, meghirdetett pályázaton, képzésen, programon, versenyen részt venni, s gyűjteni az aktivitáspontokat. Pontok járnak azért is, ha az iskola, a tanár vagy diák elindul a pályázaton, részt vesz a programon, versenyen, képzésen, az Alapítvány pedig időről időre közzéteszi majd, hogy milyen pontszámokkal milyen szintekre jutottak már el az iskolák.

Milyen aktivitásokkal lehet pontot szerezni?

Az Alapítvány ebben az évben is tanárképzések sorával támogatja a pedagógusok szakmai és módszertani fejlődését. A Pénziránytű Online Digitális Akadémia 20 órás képzésen és a hamarosan induló, Új lehetőségek az iskolai pénzügyi nevelésben 40 órás online képzésen, valamint tematikus, 5 órás képzéseinken is gyarapíthatják iskolájuk pontjait a tanúsítványt szerző pedagógusok.

Idén online formában rendezzük meg szokásos workshopjainkat, illetve Tanárklubot is indítunk a jó gyakorlatok megosztása és a pénzügyi világ újdonságainak bemutatása céljából. A programokon, szekciókon, foglalkozásokon résztvevő, illetve aktív pedagógusok is pontokkal gazdagíthatják iskolájukat.

Részvényfutam vagy BankCode szerepléssel, de partnerszervezeteink versenyein való részvételükkel a diákok is gyarapíthatják a pontokat ugyanúgy, mint a Digitális Alkotópályázatunkon való indulással. Diákoknak szánt programjaink nemcsak a pontszerzésben, de a tehetséggondozásban és a kreatív fejlesztő munka iskolai hagyományának elterjesztésében is támogatják az intézményeket.

Különösen sok pont gyűjthető e-learning tananyagaink használatával, melyeket jó szívvel ajánlunk nemcsak a technikumok, hanem a gimnáziumok tanárainak és diákjainak, valamint sokat nyom a latba majd a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahétre való regisztráció is.

Pontokkal szeretnénk meghálálni azt is, ha intézményük segít a pénzügyi kultúra és a Pénziránytű Alapítvány jóhírének, programjainak terjesztésében is, például képzési résztvevők szervezésével, új iskolahálózati tagok toborzásával vagy programjaink megosztásával az iskola közösségi média oldalain.

A formálódó programokról, a szerezhető pontszámokról honlapunkon, Facebook oldalainkon és hírleveleinkben adunk majd rendszeresen tájékoztatást. A sok kicsi most tényleg sokra megy, minden pont számít!