Tudás, játék, nyeremény - az EFOTT-on jártunk

2023. július 19.
 

A digitális pénzügyi biztonság legfontosabb alapkérdéseivel, a biztonságos jelszóválasztással és a kétfaktoros azonosítással is megismerkedhettek azok a fesztiválozók, akik meglátogattak minket július 12-én az MNB standján. Új fejlesztésű játékunkat, a Jelszópárbajt próbálhatták ki a résztvevők, kvízeink megoldásával és pénzügyi biztonság villámkérdéseinkre válaszolva pedig a tudásért még nyeremény is járt.  

Diáknagyköveteink kíséretében mi is kilátogattunk az EFOTT-ra. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója egy 1976-ban alapított nyári zenei fesztivál, Magyarország egyik legrégibb ilyen jellegű rendezvénye. Idén is színes programkavalkád, zene, buli és nem kis hőség várta a fiatalokat a Velencei-tó partján.

A Magyar Nemzeti Bank is részt vett az eseményen, informatív előadások, ingyenes könyvek, érmék és sok-sok érdekesség várta a standra érkezőket. Az EFOTT-ra a Pénziránytű Alapítvány egy új fejlesztésű játékkal, a Jelszópárbajjal készült.

 

A 3-5 játékossal vagy akár csapatokban is játszható fesztiváljáték a kétfaktoros azonosítás jelentőségével és a biztonságos jelszóválasztás legfontosabb elemeivel ismertette meg a fiatalokat. Az izgalmas játékot követően Diáknagyköveteink korszerű pénzkezelés villámkérdésekkel, a helyesen válaszolókat pedig nyereményekkel várták.

Az EFOTT-on arra is kíváncsiak voltunk, vajon a fiatalok hogyan gondolkodnak a pénzügyi tudatosságról és a korszerű pénzkezelésről. A téma apropójához az is hozzájárult, hogy az EFOTT készpénzmentes fesztivál, kizárólag bankkártyával, vagy Festipay-jel lehetett fizetni. Nem lepődtünk meg, hogy a diákok kifejezetten örültek ennek a lehetőségnek. A bankkártyás vagy mobilfizetést biztonságosabbnak tartják, mint készpénzzel a zsebben fesztiválozni, és a kétfaktoros azonosítás fogalmával és jelentőségével is többségében tisztában voltak. Az egyetemisták már a saját bőrükön tapasztalják meg, mennyire fontos tudatos pénzügyi döntéseket hozniuk, ezért a gondos, megfontolt pénzkezelés mellett a megtakarítás is előtérbe került náluk. Nagy örömünkre többen említették, hogy ismerik tananyagainkat, játékainkat, mellyekkel még középiskolás éveik alatt találkoztak.