Új lehetőségek a pénzügyi nevelésben

2021. február 9.
 

40 órás, akkreditált, ingyenes, blended képzés általános- és középiskolai tanároknak – a pandémia ideje alatt online formában!

A Pénziránytű Alapítvány által akkreditáltatott 40 órás blended tanfolyam elérhetővé teszi azokat az ismereteket, melyek a gazdasági-pénzügyi nevelés alapjait képezik, és bemutatják azokat az eszközöket, digitális fejlesztéseket, amelyek segítik az iskolában megvalósuló pénzügyi nevelést.

A 2020-ban módosított Nat. kiemelt fejlesztési feladatként jelölte meg a gazdasági- és pénzügyi nevelést, amely elsősorban nem önálló tantárgyként, hanem tantárgyközi szerepben jelenik meg a köznevelés rendszerében.


Itt a lehetőség, hogy tantárgyakba integrálható, élményalapú, modern gazdasági és módszertani ismereteket szerezzen, így az ön segítségével diákjai gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretekkel gazdagodhassanak.


A képzést mindazon általános- és középiskolai tanároknak ajánljuk, akik átfogó, gyakorlatias pénzügyi ismeretekkel szeretnének gazdagodni, egyben módszertani jó gyakorlatokat szerezni, hogyan tudják diákjaiknak átadni a hétköznapokban elengedhetetlen pénzügyi ismereteket. A képzést jó szívvel ajánljuk a korábbi 5 órás vagy 30 órás képzéseinken már részt vett tanároknak, de a tanfolyam remek lehetőség azon pedagógusok számára is, akik csak most ismerkednek a köznevelés rendszerébe integrálható pénzügyi oktatás lehetőségeivel.

A képzésre elsősorban nem közgazdász végzettségű tanárokat, valamint módszertani ötletekre nyitott közgazdász tanárokat várunk. A résztvevők betekintést nyerhetnek a hétköznapi (családi) életünk szervezéséhez szükséges pénzügyi ismeretek világába, s például a PÉNZ7 tananyagok oktatásához is szakmai segítséget kaphatnak. A közgazdász tanárok számára a pénzügyi tananyag segítheti ismereteik felfrissítését és a személyes pénzügyek felőli megközelítés újdonságát nyújthatja, de sokuknak a módszertani jó gyakorlatok lehetnek elsősorban vonzóak.

A képzés a pedagógusok számára teljesen ingyenes és a kimeneti feltételek teljesítése alapján az Oktatási Hivatal és az Alapítvány tanúsítványt állít ki, amely a tanárok képzési kötelezettségébe beszámítható.

A 40 órás képzés négy 10 órás tanulási részből áll, melyből 20 óra tréner által vezetett online kontaktóra, s a maradék 20 óra egyéni tanulási ütemben végezhető el. A kurzust 2 db záróteszttel és egy kidolgozott, benyújtott óratervvel, illetve foglalkozási tervvel teljesíthetik a résztvevők.
 

A képzések ebben a tanévben online valósulnak meg az Alapítvány, illetve az ország hat városában található Pénziránytű Bázisiskolák szervezésében, az Alapítvány által kiképzett, gyakorlott trénerek segítségével. Az online órákon tréneri előadás, csoportmunka (döntési játék, esettanulmányok, adatgyűjtés és elemzés) valamint interaktív egyéni feladatok, kvízek, játékok biztosítják a gyakorlatias ismeretszerzést. A blended képzési formában a tananyag e-learning portálunk segítségével követhető az online kontaktórákon és az önálló és egyénre szabott haladást is a Pénziránytű Alapítvány e-learning rendszere támogatja. A képzés a hagyományos, a digitális és a hibrid oktatás esetén is remekül hasznosítható gyakorlatokat kínál, hiszen mindegyik munkarend alkalmazási lehetőségeire fordítunk időt.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola cím és a vele járó anyagi támogatás elnyeréséhez középiskolai hálózatunk tagiskolái aktivitáspontokat gyűjthetnek tanáraik képzésre irányításával. A képzés sikeres elvégzésével minden tanúsítványt szerző, a Pénziránytű Iskolahálózat tagiskolájából érkező pedagógus 20 pontot szerez iskolájának. Még nem késő beszállni a versenybe, s ha aktívan szeretne részt venni pénzügyi tudatosságot fejlesztő programjainkon, regisztrálja iskoláját középiskolai hálózatunkba: https://www.penziranytu.hu/iskolahalozat

A képzési időpontokkal és a regisztrációval kapcsolatban érdemes folyamatosan figyelni honlapunkat: https://www.penziranytu.hu/tanartovabbkepzesek