Újra bővültek Kahoot! kvízeink

2019. október 2.
 

Az egyik legnépszerűbb IKT (Információs és Kommunikációs Technológiák) alkalmazást, a Kahoot! kvízkészítőjét ma már egyre több pedagógus használja Magyarországon is, hogy izgalmasabbá tegye óráit. A Pénziránytű Alapítvány csapata pedig úgy döntött, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel további azonnal lejátszható kvízeket készít a pénzügyi ismeretek iránt elkötelezett tanárok és diákok számára. Idei első játékaink a korábbi tesztekkel együtt már elérhetőek honlapunkon.

Alapítványunk számára a legfontosabb, hogy az általános- és középiskolás diákok pénzügyi ismeretei bővüljenek és a tudást aktívan tudják majd használni mindennapi pénzügyi döntési helyzeteikben. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk a modern, innovatív pedagógiai módszerek mellett is, így a tudásátadás lehetőségeinek széles palettáját kínáljuk az iskolák számára. Meggyőződésünk többek között, hogy az ismereteket játékosan, élvezetesen is meg lehet szerezni, ezért honlapunkon számtalan egyéni és csoportos játékot kínálunk az érdeklődő fiatalok, szülők és tanárok számára. Ezen sorozatunkban az iskolai munkába illeszthető, a diákok által nagyon kedvelt Kahoot kvízek előkelő helyen szerepelnek.

Legújabb tesztjeink a pénz történetét, fejlődését járják körbe. Két játék az általános iskolások számára készült, míg két kvíz, kicsit nehezebb kérdésekkel a középiskolás korosztály ismereteit bővítheti. Korábbi játékaink az előző évek PÉNZ7 témáihoz kapcsolódtak, s ebben a tanévben is elérhetőek lesznek a PÉNZ7 2020-as témájához illeszkedő, pénzügyi biztonság fókuszú kvízeink. Készülnek azonban a mindennapi pénzügyeink témakörben tesztek a forintról, a külföldi fizetőeszközökről, a tinédzsereket érintő pénzügyi problémákról, de körbejárjuk az életpályánk során felmerülő financiális döntések kérdéskörét is.

A tanórákon és a megjelenést követő hónapban offline módban önállóan is remekül használható kvízek a szülők számára is tanulságosak lehetnek, ezért játékainkat szívesen ajánljuk mindazok figyelmébe, akik játékosan szeretnék ismereteiket bővíteni.

Kahoot kvízeink itt érhetőek el: https://penziranytu.hu/kahoot-kvizek

A Kahoot alkalmazásról bővebb információt itt talál: https://kahoot.com/