Újra lehet 2 millióval tőzsdézni kockázatmentesen

2022. február 28.
 

Február 28-án indul a jelentkezés a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 7 - április 1. között zajló verseny keretében középiskolás fiatalok és tanáraik tehetik próbára tőzsdei befektetési képességeiket. A legjobbak idén is értékes nyereményeket vihetnek haza.

A tőzsde többnyire szárnyalt az elmúlt évben, mely sokakat fordított a kockázatosabb befektetési lehetőségek felé. A tőzsde kínálta lehetőségek és kockázatok most újra játékosan is kipróbálhatók, a pénzvilág egyik legizgalmasabb területével a játék révén megismerkedhetnek a középiskolások is.

Már lehet regisztrálni az idei BÉT Részvényfutamra, amelyre a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve tanáraik jelentkezhetnek. Az online tőzsdejáték március 7-én, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét.  Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 21 részvénnyel. A játék 18 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

Az értékes nyeremények alapja a tudás és a kockázatvállaló képesség


A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő tőzsdecápák. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Kindle e-book olvasóval, Levono táblagéppel és Philips bluetooth fejhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos egy bluetooth fülhallgatót nyer. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül 600 ezer forint értékben különdíjakat ajánl fel középiskolai hálózatának legjobban szereplő diákjai és tanárai, valamint a legaktívabb tagiskola számára.

A valós tőzsdei döntések szimulációja kockázatmentesen


A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy azzal nem kockáztatják tényleges megtakarításaikat. Az izgalmas pénzügyi területre való kitekintésen túl a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egy valós folyamatokat modellező eszköze a hatodik éve sikerrel zajló online játék.

Az előző tanévben csaknem 1 300 versenyzőt mozgósított a Részvényfutam. A játék történetében hagyományosan erős kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium bizonyult tavaly a legeredményesebbnek: diákjuk 20,8 százalékos hozamot elérve nyerte meg a versenyt, míg a „Legjobb tanár” kategóriában is az iskola pedagógusa győzött.

A PÉNZ7 egyik legizgalmasabb kísérőeseményét, a BÉT Részvényfutamot a játékosok a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetik el. A PÉNZ7-re pedig még 2022. március 11-ig lehet regisztrálni: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2021.cshtml