Versenyek

BankCode 2022

2022 első félévében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a középiskolásoknak szóló BankCode tanulmányi verseny. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű versenyének célja, hogy a tanulóknak ismét alkalmuk nyíljon tesztelni pénzügyi tudásukat, és megmérettetni magukat egy színvonalas verseny keretei között. 

Nevezni 3 fős csapatokban, 1 fő felkészítő személlyel kiegészülve lehet. A csapat tagjainak ugyanabban az intézményben kell tanulói jogviszonnyal rendelkezniük. A felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyen biztosítja, ezek a tananyagok a Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhetőek (https://penziranytu.hu/).

A verseny 4 fordulóból áll, az első két fordulóban alkalmanként mindenki egy-egy online tesztet tölt ki, a kérdések megválaszolásához bármilyen tetszőleges segédanyagot lehet használni. A második fordulót követően a döntőben 24 csapat verseng a Szuperdöntőbe jutásért, ahol a 3 legjobb gimnáziumi, illetve 3 legjobb technikumi csapat méri össze tudását.

 

Az első forduló időpontja: 2022. február 21-25., a másodiké 2022. március 9.

Regisztrálni 2022. február 25-ig, az első forduló végéig lehet ITT.

 

Az elődöntők nyertesei értékes nyereményeket vihetnek haza.

A 2022-es BankCode tanulmányi versenyre a www.bankcode.hu weboldalon lehet regisztrálni 2022. február 25-ig. A csapatokat a csapatkapitány (diák) regisztrálja a csapatnév és a csapattagok adatainak megadásával a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével.

A versennyel kapcsolatos információkat (jelentkezés feltételei, folyamata, a verseny lebonyolítása) a honlap tartalmazza, valamint további információkat a  bankcodeverseny@mnb.hu címen lehet kérni.

 

Részvényfutam 2022

Újra lehet 2 millióval tőzsdézni kockázatmentesen

 

Február 28-tól egészen a játék végéig lehet jelentkezni a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A 2022. március 7-április 1. között zajló verseny keretében középiskolás fiatalok és tanáraik tehetik próbára tőzsdei befektetési képességeiket. A legjobbak idén is értékes nyereményeket vihetnek haza.

Már lehet regisztrálni a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon az idei BÉT Részvényfutamra, amelyre a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve tanáraik jelentkezhetnek. A tőzsde kínálta lehetőségek és kockázatok most újra játékosan is kipróbálhatók. A játék révén a pénzvilág egyik legizgalmasabb területével ismerkedhetnek meg a középiskolások is.

Az online tőzsdejáték március 7-én, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 21 részvénnyel. A játék 18 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

Az értékes nyeremények alapja a tudás és a kockázatvállaló képesség


A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő tőzsdecápák. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Kindle e-book olvasóval, Levono táblagéppel és Philips bluetooth fejhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos egy bluetooth fülhallgatót nyer. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül a játék végeztével díjazza az első 3 legnagyobb értékű porfólióval rendelkező, a Pénziránytű Iskolahálózat tagiskolájából regisztrált – a BÉT által nem díjazott - diák és tanár résztvevőket. Nyereményük személyenként egy 40.000 Ft értékű műszaki ajándékutalvány. Díjazásra kerül az iskolahálózat legtöbb regisztrációval rendelkező első 3 tagiskolája is. A legtöbb aktívan játszó dákot és tanárt mozgósító iskola nyereménye egyenként egy-egy 120.000 Ft értékű műszaki ajándékutalvány.