Versenyek

PénzOkos Kupa

A Pénziránytű-BankVelem Program elemeként 2014 óta minden év tavaszán megrendezésre kerül a népszerű országos tudásverseny. A PénzOkos Kupán felső tagozatos (5-8. évfolyam) általános iskolás diákok indulhatnak. A három fős csapatok online fordulókon keresztül mérhetik össze tudásukat, a legügyesebb csapatok a regionális, majd az országos döntőn mérettethetik meg magukat az értékes nyereményekért. A tudáspróbák helyes kitöltéséért a diákok OkosPontokat is szerezhetnek, amelyet kamatoztathatnak egyéni pontbankszámlájukon, felhasználhatják közösségi élményekre, felajánlhatják jótékony célra, vagy akár elkölthetik a PontBoltban. A versenyre való felkészülést az előző évek kérdéssorai és a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című általános iskolai tankönyve segítik.

Fordulók:

1. online forduló: január 16.
2. online forduló: február 6.
3. online forduló: március 1.
Megyei döntők: március 29.
Regionális döntők: április 30.
Országos döntő: május 20.

 

Pénzügyi csúcs

Idén először kerül megszervezésre a Pénzügyi csúcs országos tudásverseny, amely az OTP Fáy András Alapítvány és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával a Pénziránytű-BankVelem Program keretében valósul meg. A vetélkedőn felső tagozatos, 7-8. évfolyamos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A verseny 3 online fordulóból, egy regionális és egy országos döntőből áll, ahol a 9 legjobb csapat mérkőzik meg az értékes nyereményekért.

A csapatoknak 2018. szeptember 10-től október 17-ig, az első forduló zárónapjáig volt lehetőségük a regisztrációra.

A verseny fordulóinak tervezett dátumai:

1. online forduló: szeptember 27. és október 17. között
2. online forduló: október 18. és november 7. között
3. online forduló: november 8. 13:00 - 14:00 óra között
Regionális döntő: november 10.
Országos döntő: december 6.

A regionális döntő keretében három régióból (Kelet-, Közép-, Nyugat-Magyarország) a legjobb 6-6 csapat kap előzetes feladatot, amely alapján régiónként a legjobb 3-3 csapat jut tovább az országos döntőbe, amely 2018. december 6-án kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Bank székházában.