2 millióval tőzsdézni kockázatmentesen?

2021. február 17.
 

Hamarosan indul a jelentkezés a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 1-31. között zajló verseny keretében középiskolás fiatalok és tanáraik tehetik próbára tőzsdei befektetési képességeiket. A legjobbak idén is értékes nyereményeket vihetnek haza.

Egyre trendibb a fiatalok között a befektetések, a tőzsde vagy a kriptovaluták világa. A kockázatos pénzügyi tranzakciók azonban felkészültséget, tudást és vállalkozó kedvet is követelnek a felnőttek világában. Miért ne lehetne erre már idejekorán, akár középiskolás korban felkészülni?

Február végétől lehet regisztrálni az idei BÉT Részvényfutamra, amelyre a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve tanáraik jelentkezhetnek. Az online tőzsdejáték, amelynek keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en elérhető termékekkel, március 1-jén, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. A résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

A BÉT felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő Rrészvényfutamosok. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül pedig különdíjakat ajánl fel a játék során az iskolahálózatához kapcsolódó, legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb tagiskolák számára.

A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy azzal nem kockáztatják tényleges megtakarításaikat. A pedagógusok pedig az izgalmas pénzügyi területre való kitekintésen túl, diákjaikkal közösen a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egy remek, élménydús, ugyanakkor a valós folyamatokat modellező eszközét használhatják oktató munkájuk során

A tavalyi évben több mint 2100-an indultak a negyedik BÉT Részvényfutamon, s a versenyzők a négy kereskedési hét alatt 33 ezernél is több megbízást indítottak. A tavalyi vetélkedő során a legnagyobb portfóliónövekedést a ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium diákja ért el, aki 15 %-os hozamemelkedéssel zárta a közel egy hónapos kereskedési időszakot. Idén is izgalmas verseny várható, érdemes játszani, tanulni, befektetni a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét egyik legizgalmasabb kísérőeseményén.

A BÉT Részvényfutamot a játékosok a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetik majd el.

A PÉNZ7-re pedig még 2021. március 5-ig lehet regisztrálni: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2020.cshtml