Alkotópályázat és MoneySim ViaDal ünnepélyes díjátadó a Pénzmúzeumban

2024. február 7.
 

Több mint ötezer diákot mozgatott meg pénzügyi szimulációs versenyünk és a pénzügyi célok megvalósítását középpontba helyező kreatív alkotópályázatunk. A pénzügyi tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző Álomból valóság című alkotópályázat és a valós döntési helyzetekre felkészítő MoneySim ViaDal verseny közös díjkiosztójára február 6-án a Pénzmúzeumban került sor. A diákok mellett ezúttal is elismertük a felkészítő tanárokat és díjaztuk a legaktívabb iskolákat is.

Az „Álomból valóság – Így érhetjük el pénzügyi céljainkat” címmel meghirdetett alkotópályázatra idén rekordszámú, 900 nevezés érkezett. A diákok pénzügyi és digitális kompetenciáinak fejlesztését célzó, három korosztályban meghirdetett pályázaton a kategóriák legeredményesebb 10-10 helyezettjét díjaztuk. A legötletesebb alkotások készítői, a középiskolás social media különdíj nyertese, valamint a legaktívabb felkészítő tanárok vehették át értékes nyereményeiket a Pénzmúzeumban. A nyertesek névsora és alkotásaik megtekinthetők a pályázat oldalán: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat20232024

Az életben előforduló, valós pénzügyi döntésekre felkészítő MoneySim ViaDal szimulációs versenybe összesen 4200 középiskolás kapcsolódott be, kétszer annyian, mint az előző tanévben. Közülük a legjobb eredményt elérő negyven diákot, valamint a legtöbb tanulót aktivizáló felkészítő tanárokat és iskolákat is díjaztuk. Az ünnepélyes díjátadó meglepetést is tartogatott, itt derült csak ki a verseny első 10 helyezettjének sorrendje, mely hamarosan a ViaDal honlapján is elérhető: https://www.moneysim.hu/viadal_eredmenyek .

A Pénziránytű Alapítvány célja, hogy modern, gyakorlatias, a fiatal generációk igényére szabott eszközökkel segítse az iskolai pénzügyi nevelő munkát.  Ebben a tanévben összesen hétszázezer ingyenes tankönyv és munkafüzet segíti a tanárok munkáját, emellett tovább folytatódnak a népszerű szórakozva oktató pénzügyi játékok és pályázatok is – mondta el Hergár Eszter megnyitó beszédében. A Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke emellett megköszönte a pénzügyi nevelő munkában elengedhetetlen szerepet vállaló kiváló pedagógusok és az iskolák támogatását, majd a díjátadó gála zárásaként a Pénzmúzeum interaktív tárlatára invitálta a meghívottakat.

Az eseményen készült teljes fotógaléria ezen a linken tekinthető meg: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat-es-moneysim-viadal-dijatado