Általános iskolásoknak

Általános iskolásoknak

Alapítványunk több programja is az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését és a korosztály tudatos pénzhasználathoz kötődő szemléletének fejlesztését tűzte ki céljául. Ennek érdekében a kisiskolásokat tanító pedagógusok számára továbbképzési lehetőséget, a tanórákon szabadon felhasználható, ingyenes oktatási anyagokat és számos érdekes programot kínálunk.
Az általános iskolásoknak szóló pénzügyi ismeretterjesztés támogatása érdekében az Alapítvány 2014 júniusában hároméves együttműködési megállapodást kötött a PontVelem Nonprofit Kft-vel, melynek révén elindult a diákok pénzügyi kultúráját fejlesztő BankVelem program. A kezdeményezésnek köszönhetően az iskolások a PontBankban gyakorolhatják a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetnek a kamatszámítással és élvezhetik gyarapodó pontjaikat.
A BankVelem részeként a 2015-ös tanévben elindult az Utazó Iskola Program, melynek keretében gyakorlott pedagógusok látogatnak el egy-egy tanév során az ország száz általános iskolájába, hogy játékos módszerekkel bővítsék a diákok pénzügyi ismereteit.