BankCode országos pénzügyi verseny

2021. február 2.
 

Gyakorlati pénzügyi tudás, izgalmas megmérettetés, értékes nyeremények
BankCode országos pénzügyi verseny

Február 19-ig lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány által már harmadik alkalommal meghirdetett BankCode országos tanulmányi versenyre. A 4 fordulós megmérettetés egyben remek lehetőség arra is, hogy a fiatalok felkészüljenek a mindennapi életben előforduló pénzügyi helyzetekre.


Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes a pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ azok a középiskolások, akik beneveznek a BankCode versenyre.


Jelentkezni a https://verseny.penziranytu.hu/ oldalon lehet, ahol a bemelegítő kvízek oldalon a tavalyi verseny kérdéssorainak segítségével tudnak gyakorolni és egyben rutint is szerezni az érdeklődő diákok.

A felkészülésben a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum tananyagai, szakmai cikkei, játékai, modern mobilapplikációi is segítenek. Célunk, hogy a verseny ne csak ismereteket kínáljon, hanem valóban használható tudással gazdagítsa a résztvevőket. Idén ezért a mindennapi pénzügyekben elengedhetetlen alapok, a család gazdálkodása, a hitelfelvétel, a pénzügyi rendszer legfontosabb ismeretei mellett a csapatok a fenntartható gazdálkodás, a zöld pénzügyek fortélyaiban, a FinTech világának legfrissebb újításaiban, valamint a modern pénzkezelés és a digitális pénzügyi biztonság témaköreiben is elmélyedhetnek. A 4 forduló témaköreit, illetve a továbbjutással kapcsolatos információkat a verseny honlapján, a Tudnivalók menüpontban érhetik el a csapatok.


A versenyre február 19-ig lehet regisztrálni, de érdemes figyelni arra, hogy az első online forduló február 15-én megnyíló kérdéssorának kitöltésére is eddig a határidőig van lehetőség, ezért nem érdemes az utolsó pillanatig várni a csapat összeállításával!


A tavalyi verseny kedvező visszahangot kiváltott újítását idén is megőrizzük. Az első két online forduló összesített eredménye alapján a küzdelem két ágon folytatódik majd tovább. A főági elődöntőbe 20 csapat, míg a Pénziránytű Iskolahálózati elődöntőbe a főágra be nem került 30 legjobb hálózati tag csapat juthat. Az áprilisi döntőkben már mindkét ágon a 10-10 legjobb csapat méri majd össze a tudását a legügyesebbeknek kijáró elismerésért és az értékes nyereményekért.

A tavalyi évben a dobogós csapatok közé elitgimnázium pénzügyi pályára készülő végzősei és a téma iránt elkötelezett 9. évfolyamos diákok is bekerültek. A felkészülésben az Alapítvány és a Pénzmúzeum szakmai támogatása mellett a legnagyobb segítség az lehet, ha felébresztjük diákjaink belső motivációját, s megértetjük velük, hogy pénzügyei mindenkinek vannak. Ahogy Adam J. Jackson angol író találóan megjegyezte: „A világ összes pénze sem ér semmit, ha fogalmunk sincs, hogyan bánjunk a pénzzel.”