Budapesti gimnazista nyerte a MoneySim ViaDal országos pénzügyi versenyt

2022.12.13.

– sajtóközlemény –


 

Több mint 2100 középiskolás tette próbára tudását a valóságot szimuláló pénzügyi döntési helyzetekben a Pénziránytű Alapítvány országos versenyén. Az izgalmas kihívást a Magyar Zene Háza is támogatta.

A MoneySim ViaDal pénzügyi tehetségkutató versenyen egy diákzenekar tagjának a bőrébe bújva kellett megfelelő pénzügyi döntéseket hozniuk a középiskolásoknak. A három fordulóból álló verseny arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogyan lehet a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a takarékosság, a vagyongyarapítás és a jóllét egyensúlyára törekedni a mindennapi döntéseinkben. A szimuláció ugyanis ezen az öt tényezőn keresztül adott visszajelzést a játékosoknak döntéseik következményéről.

A verseny döntőjébe az első két fordulóban legügyesebbnek bizonyuló 100 középiskolás került, közülük az első 40 helyezettet díjazta a Pénziránytű Alapítvány. A legjobb döntési kombinációért járó fődíjat Madár Gergely, a budapesti Németh László Gimnázium 11. osztályos diákja nyerte. Az első 40 helyezettnek járó értékes nyeremények mellett az Alapítvány díjazta a legtöbb diákot regisztráló intézményeket és pedagógusokat is. A legtöbb diákot motiváló pedagógusok részt vehetnek a Magyar Zene Háza Kiemelt Szakmai Napján. A díjátadót követően a díjazottak és kísérőik a Pénzmúzeum interaktív tárlatát tekintették meg.