Digitalizáció és mesterséges intelligencia őszi online workshopunk fókuszában

2023. október 25.
 

November 13-15. között ismét három délutánon keresztül várjuk szeretettel a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett általános- és középiskolai pedagógusokat. Az online térben zajló szakmai és módszertani rendezvényünk idei fókuszába a digitális oktatási megoldások és a Mesterséges Intelligencia (MI) nyújtotta lehetőségek és kihívások kerülnek.

Programjainkon segítünk felkészülni az online térben zajló versenyeinkre és a hagyományosan népszerű pályázatainkra, valamint bemutatjuk e-learning portálunk tanári, (adminisztrátori) alkalmazásának lehetőségeit. A Tanárklub keretében és a szakmai napon a Mesterséges Intelligencia oktatási alkalmazásában mélyedünk majd el szakértő vendégeinkkel, de fellebbentjük a fátylat a digitalizáció élményalapú megközelítésének kulisszatitkairól is a Pénzmúzeum szakértőjének segítségével.

Programajánló

Szakmai és módszertani workshopunk hétfői nyitóelőadásában büszkén számolunk be újdonságainkról, terveinkről, valamint az ebben a tanévben összesen 8,5 millió Ft összdíjazású pályázati lehetőségeinkről is. Már érkeznek a kreatív pályaművek a november 27-ig meghirdetett Alkotópályázatunkra, melynek keretében „Álomból valóság – így érhetjük el pénzügyi céljainkat” témában várjuk az 1-14. évfolyamos diákok alkotásait. Részleteket osztunk meg Tanári díj pályázatunkról is, melyen most minden eddiginél magasabb támogatást nyerhetnek az innovatív pedagógusok. Emellett első kézből értesülhetnek többek között a hamarosan induló Logirintus, a MoneySim ViaDal és a BankCode versenyekről, kibővült bázisiskolai programunk idei újdonságairól, emellett segítséget kaphatnak a színvonalas digitális alkotások készítéséhez és e-learning portálunk használatához is.

Keddi Tanárklubunk keretében segítünk eligazodni a Mesterséges Intelligenciával kapcsolatos információrengetegben. Vendégelőadóink, Dr. Főző Attila László és Jánossy Zsolt digitális oktatási szakértők segítségével a Mesterséges Intelligencia alkalmazásán alapuló, oktatásban is hasznosítható néhány lehetőséget ki is próbálhatnak a résztvevők.

Szerdai szakmai napunk középpontjában is a digitalizáció és az MI nyújtotta lehetőségek állnak majd. Dr. Széles Zsuzsanna, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja és egyetemi tanára az MI pénzügyekre és oktatásra gyakorolt hatását elemzi. Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúráért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a Mesterséges Intelligencia támasztotta pénzügyi kihívásokat veszi górcső alá. Akik már évek óta követik a Pénziránytű Alapítvány kínálta lehetőségeket, bizonyára örömmel találkoznak újra Merényi Zsuzsannával, a Pénzmúzeum alkotócsapatának közgazdász tanárával, aki a múzeum digitális eszköztárának koncepciójával és gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel ismerteti meg az érdeklődő kollégákat.

Regisztráció és Kiemelt Pénziránytű Iskola pontok

A workshop előadásain és foglalkozásain történő részvétel ez alkalommal is mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken érhetnek el: REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálni november 8., szerda éjfélig lehet. Az egyes programok YouTube és Zoom elérhetőségeiről minden regisztrálót e-mailben értesítünk a workshop előtt.

Tartalmas programjainkon túl a workshop nyitóelőadásán, szekciófoglalkozásain, illetve a Tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben!

Részletes programtervünk honlapunkon érhető el: https://penziranytu.hu/workshopok