Workshopok

A pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett általános- és középiskolai pedagógusok fél évente szakmai workshopokon vehetnek részt, ahol szakmai és módszertani előadások mellett jó gyakorlatokat bemutató beszélgetésekben vehetnek részt – így lehetőségük nyílik a szakmai ismereteik frissen tartásán túl tapasztalatcserére és egymás megismerésére is.

PÉNZIRÁNYTŰ ONLINE WORKSHOP HÉT 2021. április 12 - 16.

Fókuszban a fenntarthatóság és a pénzügyi tudatosság

Alapítványunk tavaszi workshopja ismét az online térbe költözött, s egy héten át hoztuk el a legfrissebb szakmai és módszertani információkat az érdeklődőknek.

Ebben a tanévben a Fenntarthatósági Témahéttel való együttműködésnek köszönhetően a fenntartható, zöld szemlélet és a pénzügyi tudatosság összefonódott tavaszi workshopunkon is.

Így zajlott tavaszi workshop hetünk:
Szakmai és módszertani workshopunk nyitóelőadásában ismét büszkén számoltunk be újdonságainkról, legújabb terveinkről, egyben bemutattuk a Pénziránytű Tanári Díj és Digitális Alkotó Pályázatunk nyerteseit is.

Nyitóelőadásunk prezentációja hasznos linkekkel és információkkal itt érhető el: PREZENTÁCIÓ

A nap végén Dr. Főző Attila László várta a legkedveltebb digitális oktatási eszközök friss lehetőségeivel megismerkedni vágyó tanárokat és mindazokat, akik a Fenntarthatósági Témahét fenntartható gazdálkodás támájú óráinak megtartására készülnek. Digitális oktatási szakértőnkkel még két nap találkozhattak az érdeklődők egy-egy szuperintenzív, interaktív tréning formájában.

Digitális készségfejlesztő műhelyeink felvételeit itt nézheti vissza:

• Korszerű prezentáció- és kvízkészítési lehetőségek: Quizizz, Mentimeter, Kahoot!programok és különleges funkcióik

Gondolattérkép és infografika készítő alkalmazások –fókuszban a Canva

A Wakelet, Wordwall, Symbaloo Learning Path (Tanösvény) alkalmazásokról

Keddi napunk a fenntarthatóság jegyében zajlott. A Fenntarthatósági Témahéthez is kapcsolódva vendégelőadóink megismertették az érdeklődőket, mit jelent ma Magyarországon a zöld szemlélet, mit tesznek, tehetnek az egyének és a szervezetek a fenntartható gazdálkodás minél szélesebb körű terjesztéséért. Bemutatkoztak Magyarország legkomplexebb, élményalapú edutainment programjai, az egymással összefonódó Pénziránytű-BankVelem és a PontVelem Program.

Szakmai előadásainkat jó szívvel ajánljuk akár a diákokkal közös megbeszéléshez, tanórai felhasználásra is. A téma mindig aktuális, érdemes a tanév hátralévő részében is a pénzügyi és környezeti tudatossággal foglalkozni.

• Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatójának előadása: Mit tehetnek az egyének és a vállalkozások a fenntarthatóságéért?

• Sz. Pap Judit, az MNB Pénzügyi Ismeretterjesztési Központjának főosztályvezetője: Környezettudatosan a családi kasszáért 

Kéz a kézben a gazdasági és környezeti fenntarthatóság - az oktatásban is panelbeszélgetés: PontVelem Okos Program, Pénziránytű-BankVelem Program, Zöldiránytű mobilapplikáció

Szerdán a workshop keretében jelentkezett Tanárklubunk következő foglalkozása. Maradjunk játékban! – Gamification az oktatásban Prievara Tiborral és Pusztai Ádámmal. Vendégelőadóink segítségével felfejtettük, mi a titka a gamification térhódításának, hogyan érdemes belevágni a játékosítás innovatív, de szemléletváltást igénylő folyamatába. A vendégeink által ajánlott további szakmai információkért keresse fel Tanárklub oldalunkat.

Tartalmas programjainkon túl a workshop szekciófoglalkozásain, illetve a tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthettek az érdeklődők a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben!

Köszönjük, hogy részt vettek rendezvényünkön, várjuk szeretettel további programjainkon!

 

PÉNZIRÁNYTŰ ONLINE WORKSHOP HÉT 2020. november 16 – 19.

Alapítványunk őszi workshopja november 16 – 19. között a vírushelyzet ellenére is megrendezésre került, a korábbi évektől eltérően online platformokon keresztül.
Szeretettel vártunk minden, a pénzügyi nevelés és naprakész információk iránt érdeklődő általános- és középiskolai pedagógust, valamint egyes programok középiskolai diákok számára is nyitottak voltak.

Így zajlott őszi workshophetünk:
Alapítványunk minden évben újdonságokkal örvendezteti meg a pénzügyi tudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat. Nyitóelőadásunkon bemutattuk többek között bázisiskola programunkat, legújabb, zöld szemléletű és pénztárcakímélő ötleteket tartalmazó, középiskolásoknak készült Zöldiránytű mobilappunkat. Ha nem elég az újdonságokból, szó esett megújult pályázatainkról és a decemberben indult tanárklubról is elárultunk néhány kulisszatitkot. A nyitó előadás, a Pénziránytű Alapítvány aktuális programjainak prezentációja IDE KATTINTVA érhető el.

Az első két nap szekciófoglalkozásain az általános iskolai tanárok megtudhatták, melyik ma Magyarország egyik legkomplexebb, élményalapú edutainment programja, mely a legkisebbektől egészen 8. osztályig minden általános iskolás diák számára élményt, tanáraiknak pedig digitális, szakmai és módszertani segítséget nyújt, hogy a pénzügyi tudatosság és a fenntartható gazdálkodás magvait elültessék a jövő generációinak fejében. A Pénziránytű-BankVelem programot Matolcsy Miklós a Pontvelem Nonprofit Kft ügyvezetője mutatta be az érdeklődőknek. A Pénziránytű-BankVelem Program egyik kedvelt eleméről, a Digitális Utazó Iskoláról a program vezető trénerei tartottak bemutatóval színesített interaktív foglalkozást.

A tanárok és középiskolás diákjaik 3 napon át szekciófoglalkozások keretében készülhettek többek között a Digitális Alkotópályázatunkra. A Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakközépiskolával közösen szervezett képzéssorozaton a diákok és a tanárok is hipersebességgel fejleszthették digitális kompetenciáikat, megismerve a ma legfelkapottabb, legjobban használható IKT eszközöket. Dr. Főző Attila László digitális szakértőtől a kezdők és az alkalmazások használatában már jártas tanárok és diákok is mindig tudnak újat tanulni.

Harmadik napunk a pénzügyi világ újdonságaira szomjazó érdeklődők kedvence volt. Fáykiss Péter, az MNB digitalizációs igazgatója a fintech előretöréséről, a kapcsolódó kockázatokról és a legfrissebb trendekről tartott friss szakmai előadást. A Magyar Bankszövetség elnökségi tagjától, Hegedűs Évától remek áttekintést kaphattak az érdeklődők a bankszektor idei digitális újításairól. A Mastercard korszerű pénzkezeléssel kapcsolatos záróelőadásában pedig azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy a pénzügyi szektor innovációi hogyan segítik, gyorsítják, teszik egyszerűbbé mindennapi életünket. Az előadások a szakmai információkon kívül nagyon jó inspirációt adtak a diákoknak és tanároknak Digitális Alkotópályázatunk témájának kiválasztásához is. Szakmai videóink elérhetők a Pénziránytű Alapítvány YouTube csatornáján.

PÉNZIRÁNYTŰ ISKOLAHÁLÓZAT WORKSHOP 2019. október 18.

Nem maradt üres szék a Pénziránytű Alapítvány középiskolai workshopján. Több mint 100 elkötelezett pedagógus volt idén is kíváncsi a pénzügyi nevelés legújabb eredményeire és lehetőségeire.

Hatalmas érdeklődés övezte az Alapítvány hagyományos őszi workshopját, melynek ezúttal is méltó helyszínt adott a Magyar Nemzeti Bank épülete. A teltházas rendezvényt Hergár Eszter, az Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, megköszönve a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusok munkáját és a partner szervezetek szakmai támogatását. Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár bemutatta a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó nemzeti stratégia elsősorban tanulókra koncentráló első két évének eredményeit, s a következő évek legfontosabb célkitűzéseit. 2021-ben hazánk részt vesz a pénzügyi tudatosság témájú PISA felmérésen, így az oktatási intézmények számára jó lehetőség, egyben kihívás is ezen a téren eredményeket felmutatni. Ebben a munkában a Pénziránytű Alapítvány tankönyvei, kiadványai, e-learning anyagai, játékai és tesztjei nagyon sokat segítenek. Az Alapítvány előző évi munkájáról, a legújabb fejlesztésekről és az idei tanév terveiről Merényi Zsuzsanna, az Alapítvány oktatási igazgatója számolt be az érdeklődőknek.

A 2020-as PÉNZ7 témájához két előadás is kapcsolódott. Lambert Gábortól, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) kommunikációs vezetőjétől remek ízelítőt kaphattunk a biztosítások piaci helyzetéről és a biztosítási téma oktatásban való megjelenési lehetőségeiről. Szota Szabolcs insurtech szakértő, a Kész a pénz című, hiánypótló FinTech szakkönyv szerzőjének élvezetes előadása fókuszában pedig a biztosítások és pénzügyi biztonság technológiai trendjei álltak.
A kiváló előadókat és a rendkívül érdekes témákat követően a délelőtt legünnepélyesebb eseményeként Marton Zoltán, az Alapítvány megbízott ügyvezetője adta át az idei Kiemelt Pénziránytű Iskola díjakat, melyeket már arany, ezüst és bronz-fokozatban vehettek át a pénzügyi nevelés iránt legnyitottabb intézmények képviselői.

A délutáni szekciófoglalkozások három témára koncentráltak. Ebben a tanévben a nyolc Kiemelt Pénziránytű Iskola kap lehetőséget arra, hogy helyszínt biztosítson az előző három évben már nagy sikerrel megrendezett Pénzre váltható tudás projektnapoknak. A projektnapok keretében a pénzügyileg felkészült diákok akár 300.000 Ft-ot is nyerhetnek iskolájuknak, ha jól tudnak válaszolni a mindennapi pénzügyeiket érintő kvízkérdésekre. A projektnapok interaktív tanóráira való felkészülést segítette Bernáth Julianna, az Alapítvány oktatási igazgatóhelyettese. A Budapesti Innovatív Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola adott helyet a másik két szekciónak, ahol az információs és kommunikációs technológiák iránt fogékony pedagógusok Oláhné Nádasdi Zsuzsanna, a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium mesterpedagógusa segítségével mélyíthették el IKT tudásukat, míg a projektoktatás gyakorlata iránt érdeklődők Lendvai Györgyivel, az Alapítvány oktatási igazgatóhelyettesével tapasztalhatták meg, milyen hatékony és élvezetes lehet a projektorientált oktatás.

Köszönjük előadóinknak a rendkívül színvonalas és aktuális előadásokat, a résztvevő pedagógusoknak és intézményvezetőknek nyitottságukat, bizalmukat és az óriási erőfeszítéseket, mellyel hozzájárulnak diákjaik pénzügyi neveléséhez, egyben szívből gratulálunk a Kiemelt Pénziránytű Iskoláknak!

A rendezvényről készült képgaléria itt tekinthető meg: https://penziranytu.hu/workshop-191018

 

 

PÉNZIRÁNYTŰ ISKOLAHÁLÓZAT WORKSHOP 2019. április 16.

Április 16-án a Magyar Nemzeti Bank Antall József Konferenciaközpontjában került megrendezésre a Pénziránytű Alapítvány tavaszi workshopja, fókuszba helyezve a pénzügyi tudatosság fejlesztését. A program keretében a vendégek a Pénziránytű Alapítvány és a Budapesti Értéktőzsde szakmai előadásai mellett interaktív pódiumbeszélgetésen, izgalmas kvízjátékon és ünnepélyes díjátadásokon vettek részt.

A 2008-ban létrejött Alapítvány – amelynek alapítói a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség és a Diákhitel Központ – küldetése a magyar lakosság, ezen belül is elsősorban az iskolás korosztály pénzügyi tudatosságának fejlesztése. A pénzügyi nevelésben elkötelezett középiskolákból álló iskolahálózatának tagjai számára minden tanévben két workshopot szervez, ahol a szakmai - pedagógiai előadások mellett az Alapítvány különböző programjainak, pályázatainak, versenyeinek értékelése, valamint az azokon legjobban teljesítők díjazására is sor kerül. Az ünnepélyes díjátadásoknak és a délutáni kvízjátéknak köszönhetően a mostani rendezvényen a pedagógusok mellett a diákok is a középpontba kerültek.

Az esemény megnyitójaként Bernáth Julianna oktatási igazgatóhelyettes köszöntő beszédében elmondta, hogy az Alapítvány általános és középiskolásoknak szóló tankönyveiből már több mint 200 ezer diák tanulhat. „A legújabb, Számoljunk a befektetésekkel! című matematika példatár a mindennapokban velünk élő pénzügyi matematikát ötvözi az élményalapú tanulással és az innovatív, digitális megoldásokkal, amelyet a következő tanévben 9-12. évfolyamosok számára várhatóan 300 000 példányban küldünk ingyenesen az oktatási intézmények számára.” – tette hozzá.

A szakmai program részeként Merényi Zsuzsanna, az Alapítvány oktatási igazgatója adott átfogó képet a Pénziránytű Alapítvány diákokat célzó lehetőségeiről. Hangsúlyozta, hogy haladva a korszellemmel, az Alapítvány kiemelt célja a tanulók digitális platformokon történő elérése, ezért e-learning tananyagokat, valamint pénzügyi oktatójátékot, mobilapplikációt fejlesztettek és a fiatalok számára Pénzbook néven Facebook oldalt is üzemeltetnek.

Körmöczi Dániel, a Budapesti Értéktőzsde értékesítés és marketing igazgatója a BÉT és a Pénziránytű közös online tőzsdejátéka, a Részvényfutam eredményeit értékelte. A játékban február és március folyamán, 24 kereskedési napon keresztül virtuális tőkével, de valós értékpapírokkal kereskedhettek a játékba regisztráló diákok, tanárok és szülők. A tőzsde valóságos világát leképező játék során a versenyzők az elért 2,5 százalékos átlaghozamaikkal messze túlszárnyalták a játék időszakára érvényes 1,7 százalékos BUX index emelkedést, és a tíz legügyesebb versenyző, kereskedései révén átlagosan 15,7 százalékos hozamot ért el.

A délelőtti programot ünnepélyes díjátadás zárta: a Részvényfutam győztes tanulói, pedagógusai és iskoláin kívül az Alapítvány idei kisfilm pályázatának díjazott csapatai, valamint a Pénziránytű Tanári Díj nyertesei vehették át megérdemelt jutalmaikat.

A délután során a workshop teljesen új irányt vett, amelynek célközönsége immáron kimondottan az Alapítvány és a Diákhitel Központ együttműködésében idén megvalósuló „Pénzre váltható tudás” projektnapokhoz köthető pedagógusból és diákokból álló csapatok voltak. A csapatok először egy interaktív pódiumbeszélgetésen vettek részt, ahol Garami Gábor rádiós műsorvezető celebrálásával az Alapítvány és a Diákhitel Központ egy-egy képviselője, egy budapesti szakgimnázium tanára, és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana együttes énekesnője beszélgetett a pénzügyi tudatosság fontosságáról, és a hároméves múltra visszatekintő projektnapok tapasztalatairól. A beszélgetés az iskolák körében egyre népszerűbb Kahoot! alkalmazás segítségével vált interaktívvá, amelynek segítségével a közönség soraiban ülő diákok és tanárok is kinyilváníthatták véleményüket különböző, a hétköznapi pénzkezelést érintő témákban.

A programot egy rendkívül izgalmas online kvízjáték koronázta meg: az ország 16 különböző középiskolájából érkező csapat mérkőzhetett meg egymással az értékes nyereményekért, ugyancsak a Kahoot! alkalmazás segítségével. Az első három helyezett csapat 200, 150, illetve 100 ezer forint értékű digitális oktatási eszköz támogatást nyert iskolája számára.

PÉNZIRÁNYTŰ ISKOLAHÁLÓZAT WORKSHOP 2018. november 16.

 

 

A pénzügyi tudatosság fejlesztésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium szervezésében 2018. november 16-án, az MNB épületében megvalósult konferencia és workshop, amelyen több mint száz általános- és középiskolai pedagógus vett részt. A konferencia során a résztvevők a pénzügyi szemléletformálás iránt elkötelezett szervező partnerek előadásain vehettek részt, délután pedig szekciófoglalkozások nyújtottak segítséget a pénzügyi oktatást segítő módszertani gyakorlatok elsajátításához.

Az eseményt Hergár Eszter a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Köszöntő beszédében kiemelte, hogy az Alapítvány által fejlesztett tartalmak az MNB támogatásának köszönhetően közel 200 ezer diákhoz juthatnak el.

Az ország versenyképességének növeléséhez, a családok életminőségének javításához nélkülözhetetlen a lakosság pénzügyi tudatossága - mondta Balogh László, pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Beszédében kiemelte, hogy a diákok, valamint a családok pénzügyi tudatossága nemzetgazdasági szinten is hozzájárulhat a pénzügyi stabilitás megteremtéséhez. Előadása során részletezte a 2017-ben, a kormány által elfogadott Pénzügyi tudatosság fejlesztésének hétéves stratégiáját, és annak első kétéves cselekvési tervét, amely kapcsán fő célként kiemelte a köznevelésen belüli pénzügyi edukáció erősítését.

A délelőtt során Dr. Varga Zoltán Balázs, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója megosztotta a résztvevőkkel a 2017 szeptembere óta a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelező Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy bevezetésének tapasztalatait, amelyben országosan a 10. évfolyam 733 osztálya vett részt, közel 500 felkészített pedagógus támogatásával.

A konferencián az Alapítvány képviseletében Merényi Zsuzsanna oktatási igazgató tartott előadást, amelyben bemutatta az Alapítvány oktatási programját. Kiemelt hangsúlyt fektetett a digitális fejlesztésekre, továbbá felhívta a pedagógusok figyelmét az idei tanév pályázati és verseny lehetőségeire.
Az Alapítványi programok bemutatását követően Sz. Pap Judit, a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértője ismertette a Pénziránytű Alapítvány megbízásából az

OECD módszertanán alapuló legfrissebb kutatás eredményeit. Előadása rávilágított arra, hogy a 18-79 éves magyar lakosság pénzügyi tudása nem változott érdemben 2010-hez képest, pozitív elmozdulást mutat azonban a megélhetési gondokkal küzdők aránya, a 2010-es 34 százalékról 2018-ra 20 százalékra csökkent.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár előadásában bemutatta a pénzügyi ismeretek megjelenési lehetőségeit a köznevelési rendszerben. Előadásában kiemelte a téma fontosságát, valamint biztosította a résztvevőket annak NAT-ban való horizontális megjelenéséről.
A konferencia a 2018/2019-es tanévre szóló Kiemelt Pénziránytű Iskola pályázat eredményhirdetésével zárult, Hergár Eszter a nyertes intézmények képviselőinek ünnepélyes keretek között adta át a díjat.

A 2018/19-es tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái:
• Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnázium
• BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium
• Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium
• Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium
• Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium

A délután során a pedagógusok nyolc interaktív szekciófoglalkozáson kaphattak segítséget pénzügyi nevelési munkájukhoz. A résztvevők számára az Alapítvány többek között a matematika és történelem tananyagokban megjelenő pénzügyi ismeretek oktatási lehetőségeit támogatva, képzett trénerei segítségével tartott módszertani foglalkozásokat. Ezeken túl betekintést nyerhettek a 2019-es Pénz7 befektetések témájú tananyagaiba, valamint a digitális eszközökkel támogatott élmény alapú oktatás lehetőségeibe.

További képek az eseményről: https://penziranytu.hu/workshop-181116

 

PÉNZIRÁNYTŰ ISKOLAHÁLÓZAT WORKSHOP 2018. március 21.

 

A március 21-én megrendezésre került ingyenes programon a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai vehettek részt, amelyen a szakmai előadások és pódiumbeszélgetés mellett többek között a Pénziránytű Tanári Díjak, és a Részvényfutam nyereményeinek ünnepélyes átadására is sor került.

A rendezvényen Hergár Eszter kuratóriumi elnök köszöntőjét követően Merényi Zsuzsanna oktatási igazgató a hagyományokhoz híven beszámolt az őszi workshop óta eltelt időszak eseményeiről, a jelenben zajló programokról, és a jövőbeni tervekről, pályázatokról. Előadásában kiemelte, hogy az Alapítvány rendkívül fontosnak tartja a digitális fejlesztéseket, folyamatban van az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolásoknak szóló könyv digitalizálása, továbbá várhatóan idén szeptembertől a diákok az általános iskolai tankönyvből ismert küldetéseket már mobiltelefonjaikon keresztül teljesíthetik.

A délelőtt folyamán a PÉNZ7 került a középpontba, először Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség területi vezetője az idei tapasztalatokról, és a European Money Week eseményeiről számolt be. Kihangsúlyozta, hogy a magyarországi pénzügyi és vállalkozói témahét a részvételi számok alapján az európai országok közül is kiemelkedik.

Ezt követően az Államadósság Kezelő Központ, és a Magyar Államkincstár vezetői az állampapírokról tartottak előadást a kibocsátó, a digitalizáció és a vásárlók szempontjából, majd Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde marketing és PR igazgatója ismertette a tőzsde által nyújtott befektetési lehetőségeket, továbbá a PÉNZ7 kísérő eseménye, a Részvényfutam online tőzsdejáték tapasztalatait, eredményeit mutatta be.

A rendezvény második felében Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing igazgatója beszélt az előző tanév végén nagy sikerrel zajlott „Pénzre váltható tudás” pénzügyi projektnapokról, amelyek idén májusban és júniusban ismét megrendezésre kerülnek az előzetesen pályázatot benyújtó, és azok alapján kiválasztott iskolahálózati intézményekben. Ezután Daruka Magdolna, a Budapesti Corvinus Egyetem docensének rendkívül izgalmas és előremutató előadása következett a gazdasági tanárképzésben alkalmazott új módszerekről.

A workshop a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2017/2018 címet elnyert intézmények képviselőiből álló pódiumbeszélgetéssel zárult, amelynek keretében a résztvevők bemutatták az iskolájukban tartott projektnapokat, és megbeszélték tapasztalataikat a pénzügyi nevelés lehetőségeivel kapcsolatban.

A rendezvényen az előadások mellett több pedagógus, diák és intézmény is elismerésben részesült.

Az ősszel meghirdetett Pénziránytű Tanári Díjat három közgazdász és három nem közgazdász tanár nyerte el, akik a jelenben, illetve a közelmúltban kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a diákok gazdasági- és pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlődéséhez.

Közgazdász tanár kategóriában
• Jakubek Renáta
• Koós Richárd
• Vasné Botár Ágnes,

nem közgazdász kategóriában pedig
• Kárpáti István
• Kiss Zoltán
• Takácsné Horváth Ágnes

vette át az oklevelet és nyerte el a díjjal járó támogatást.

A február 1-28. között lezajlott, több mint 1700 játékost vonzó második Részvényfutam győztesei is átvehették nyereményeiket, a BÉT díjazottjai mellett a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai külön díjazásban részesültek. A három legjobb eredménnyel rendelkező pedagógust mobiltelefonnal, a három legügyesebb diákot tablettel, továbbá a három legtöbb résztvevőt mozgósító intézményt projektorral jutalmazta az Alapítvány.

További képek az eseményről: https://www.facebook.com/pg/penziranytualapitvany/photos/?tab=album&albu...